Befogadták unokájukat, elszabadult a pokol – Hátba rúgta, hajánál fogva vonszolta idős nagymamáját Nyíregyházán

Befogadták unokájukat, elszabadult a pokol – Hátba rúgta, hajánál fogva vonszolta idős nagymamáját Nyíregyházán
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – Jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélték a nagyszüleit bántalmazó, agresszív fiút.

Folytatólagosan elkövetett rablás, személyi szabadság megsértésének és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt a Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa nyolc év fegyházbüntetésre és nyolc év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre súlyosbította a H. P.-val szemben elsőfokon kiszabott hat-hat év büntetést – tájékoztatott dr. Toma Attila, hozzátéve: emellett a vádlottal szemben 1,26 millió forint vagyonelkobzást is elrendeltek.

Az ítélet jogerős

– A fiatal férfi 2015 januárjában szabadult – korábbi cselekményeihez kötődő – előzetes letartóztatásából, nagyszülei fogadták be nyíregyházi lakásukba. Agresszív, súlyosan fenyegető magatartásával 2015 júniusától 2016 márciusáig félelemben tartotta nagyszüleit, tőlük pénzt követelt. Több alkalommal összetörte a lakás berendezési tárgyait, gyenge fizikai állapotban lévő nagymamáját hátba rúgta, hajánál fogva vonszolta a földön, pénzt követelve tőle. Többször bezárta nagyszüleit a lakásba, a sértettek kulcsait is magával vitte – ismertette a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A nagymama a bántalmazás és megfélemlítés hatására több részletben 1,26 millió forintot adott át unokájának. A vádlott a pénzből kábítószernek minősülő új pszichoaktív anyagot vásárolt, melyet legalább két alkalommal továbbértékesített.

– A törvényszék a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként értékelte azt, hogy a vádlott idős nagyszüleivel, ágyban fekvő – időközben elhalálozott – nagyapjával szemben is többször erőszakosan lépett fel, pedig az védekezésre képtelen volt, és feleségét sem tudta megvédeni a bántalmazástól. Az ítélet jogerős – közölte a sajtószóvivő.

KM
hirdetés