Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő, egy csecsemőt kórházba vittek – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. január 28-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.


A vegyes tüzelésű kazánból kipattanó szikra miatt gyulladtak meg a kazánházban tárolt ruhadarabok csütörtök este Baktalórántházán, az Ady Endre utca egyik családi házánál. A tüzet az ott lakóknak sikerült eloltaniuk. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók az épületrészt átvizsgálták és az utómunkálatokat végezték el. Személyi sérülés nem történt.

Egy harminc négyzetméteres lakóház födémszerkezete izzott csütörtök este Vaján, a Damjanich utcában. A nyírbátori- és a baktalórántházi hivatásos tűzoltók a födémet megbontották és egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével szüntették meg az izzást, parázslást. Személyi sérülés nem történt, az ott lakók rokonokhoz költöztek.

A gázkonvektor meghibásodása miatt a szén-monoxid-érzékelő bejelzett egy nagydobosi családi háznál csütörtök délután a Dózsa György utcában, ahol egy cserépkályhával és egy gázkonvektorral is fűtöttek. A lakásban két felnőtt és egy csecsemő tartózkodott, akik nem sérültek meg, de elővigyázatosságból a gyermeket kórházba szállították. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a lakás átszellőztetése után nem mutatták ki a mérgező gáz jelenlétét, a tűzoltók értesítették a szolgáltatót, aki intézkedett a meghibásodott készülék kizárásáról.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés