egymástól tanulhatnak

2019.07.03. 10:44

A magyar gyorskorisokkal készül a világ egyik legjobbja

Októberig a magyar válogatottal készül Szemjon Jelisztratov, az oroszok olimpiai, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázója.

„A világ egyik legjobb csapata a magyar,

itt tanulhatok, fejlődhetek, és erre szükségem is van.

Az orosz szövetségtől engedélyt kértem, aztán felvettem a kapcsolatot a magyarokkal.

Sokáig tárgyaltunk a lehetőségekről, szerencsére sikerült megállapodnunk, én pedig boldog vagyok, hogy itt lehetek”

- idézte a magyar szövetség (MOKSZ) honlapja a 29 éves sportolót, aki bevallotta, nagyon tetszik neki a magyarok technikája, viszont úgy vélte, ők is tudnak tanulni tőle.

A hétfő óta magyarokkal készülő Jelisztratov bevallása szerint az a legnehezebb számára, hogy távol van feleségétől és kilenc hónapos kisfiától.

Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edzője és menedzsere örül a világklasszis orosz versenyző jelenlétének:

„az, hogy egy ilyen kiváló koris velünk készül, a mi legjobbjainknak is jó, hiszen mehetnek mögötte, láthatják, tapasztalhatják, milyen íveken megy, hogyan fogja a pozícióját”

- fejtette ki.

„Rajta keresztül mi is kicsit elleshetünk az orosz iskolából. Mentálisan nagyon jó a versenyeken, és az edzéseken is igaz ez rá. Nem utolsósorban a mi ázsiónkat is növeli, hogy itt van velünk egy ilyen klasszis”.

Jelisztratov a 2014-es, hazai rendezésű. szocsi téli olimpián a váltóval lett aranyérmes, a 2015-ös világbajnokságon pedig 1500 méteren diadalmaskodott. Emellett tízszer állt a dobogó legmagasabb fokán Európa-bajnokságon, 2016-ban és 2017-ben összetettben is győzött.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!