Bekattantam, és csak ütöttem, ütöttem – mondta a piricsei kocsmáros gyilkosa

Bekattantam, és csak ütöttem, ütöttem – mondta a piricsei kocsmáros gyilkosa
Ismételt eljárásban egy 24 éves piricsei férfit emberölés büntette miatt 15 év, két társát pedig bűnsegédként elkövetett csoportos rablásért 6 és fél, illetve 5 év fegyházbüntetésre ítélte pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság.

A három munkanélküli piricsei fiatalember folyamatosan anyagi gondokkal küzdött. Azzal töltötték napjaikat, hogy a faluban és a környéken céltalanul kocsikáztak. Ezt tették 2007 szeptemberének egyik estéjén is, csakhogy elfogyott a pénzük, ezért elhatározták, hogy a kocsmárostól – akivel aznap már volt egy vitájuk – lopnak.

Elvitték kocsival az akkor 21 éves elsőrendű vádlottat a presszóhoz, ő pedig felébresztette az alvó kocsmárost azzal, hogy italt szeretne venni. Azt tervezte, hogy mikor a kocsmáros bemegy a raktárba, leüti és kiveszi a pénzt a kasszából. A jó fizikumú, 51 éves férfi azonban védekezett, mire támadója, mint fogalmazott: “bekattant”. A reszelővel “csak ütöttem, ütöttem, ütöttem” – mondta a bíróságon. A kocsmáros holttestestén három tucatnál több ütés- és szúrásnyomot találtak a szakértők.

A zsákmány mindössze hétezer forint volt és a kocsmáros mobilja. A tettes véres ruháit otthon idősebb társa segített elégetni, majd hármasban tankoltak, és elmentek vásárolni.

Az ügyben 2008-ban első fokon már ítélet született, de a fellebbezések után a Debreceni Ítélőtábla eljárási szabálysértés, megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte. Az ismételt eljárásban a bíróság a 24 éves férfit emberölésért 15 év, két társát bűnsegédként elkövetett csoportos rablásért 6 és fél, illetve 5 év fegyházbüntetésre ítélte. Az ügyész súlyosításért, az elsőrendű vádlott és védője enyhítésért, a többiek felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek, így az nem jogerős.

Az ítélethirdetésen jelen volt az áldozat családja, volt élettársa és két fia. A Független Hírügynökségnek elmondták: az 51 éves férfi holttestére élettársa és annak 12 éves kislánya talált rá. A házat, ahol a gyilkosság történt, lezárták, azóta sem tudtak belépni az ajtón.

Előzmények:

– Független Hírügynökség –
hirdetés