Békefi Edina is utazik Dél-Koreába

A hét végén Balatonfüreden rendezték meg a kadet párbajtőrözők országos bajnokságát.

A fiúk versenyében 87 indulóval startoltak a küzdelmek, ahol Arday Péter nagyszerű selejtezőbeli vívása után a tábla második helyéről várhatta az egyenes kieséses csatározásokat. Magabiztosan jutott a legjobb négy közé ahol a békéscsabai Velkeyt verte 15:11 arányban, majd a döntőben szoros küzdelemben kapott ki a honvédos Budaitól, így az ezüstérmet vehette át. Sütő Dávid a legjobb nyolc közé jutásért az MTK-s Csíktól kapott ki 15:9 arányban.

A lányoknál 102 (!) nevezővel indult a verseny, ahol Békefi Edina magabiztosan jutott a legjobb 4 közé, itt a pécsi Gyenist verte, majd a döntőben a honvédos Antal nagy csatában – 15:11 arányban – felülmúlta Edinát, így a diósgyőri versenyző a második helyen végzett.

A csapatok versenyében mindkét diósgyőri csapat a Honvédtól szenvedett vereséget. A folytatásban a fiúk csapata 45:44-re nyert az MTK ellen, majd egy szintén izgalmas asszó keretein belül verte a Balaton együttesét 45:43-ra és így az ötödik helyezést érték el.

A lányok a 7. helyen végeztek., miután a helyosztón 45:41 arányban jobbnak bizonyultak a pécsi együttesnél.

Patócs Béla a diósgyőriek mestere elmondta, örül versenyzői érmes eredményeinek. Békefi ezüstérmével megnyerte a hazai kadet válogatói és minősítői ranglistát, ami azt jelenti, hogy kijutott az áprilisi Dél-Koreában rendezendő Kadet világbajnokságra. Hozzátette, hogy Békefi kézsérülése ellenére is nagyszerűen vívott. Kiemelte továbbá Arday 2. helyét, amivel Péter a ranglistán a 4. pozíciót szerezte meg.

Részletes eredmények:

Egyéni:
Fiúk (87 induló):  2.Arday Péter
kiesett a 8 közé jutásért: Sütő Dávid
a selejtezőben: Nagy Ábris

Lányok (102 induló): 2.Békefi Edina
kiesett 32 közé jutásért: Molnár Kinga
a 64 közéjutásért: Makkai Bianka

Csapat:
Fiúk: 5. DVE (Arday Péter, Nagy Ábris, Sütő Dávid)
Lányok: 7. DVE (Békefi Edina, Makkai Bianka, Molnár Kinga)
hirdetés