Békét köthetnek támadóikkal

Kerékpáros - illusztráció
Kerékpáros - illusztráció
A bántalmazott debreceni biciklisek elvárják a bocsánatkérést és a kártérítést.

Elképzelhető, hogy rövidesen kártérítéssel és bocsánatkéréssel ér véget a szeptember elején Romániában, a magyar határ közelében bántalmazott debreceni kerékpárosok kálváriája.

Mint írtuk, a versenyre készülő , Nagy II. Zoltánt és Pásztor Viktort útban hazafelé – máig homályos okból – kétszer is megpróbálták leszorítani az útról. A második esetet már szóváltás követte, aminek az lett a vége, hogy a kerékpárosokat megverték, az egyik kétkerekűt megrongálták.

Nagy a Naplónak és a rendőrségnek is elmondta, hogy három támadójuk azzal búcsúzott: „Köcsög magyarok, ha még egyszer ide mertek jönni, kitekerjük a nyakatokat!” Mivel a román rendőség kezdetben nem igazán foglalkozott a tetteseket feljelenteni szándékozó debreceniekkel, a bicajosok a sajtóhoz fordultak. Az esetnek híre ment.

A román rendőrök amolyan megbékélési találkozóra invitáltak minket a napokban, azzal a céllal, hogy megfelelő elégtétel esetén álljunk el a három garázdasággal meggyanúsított támadónk további felelősségre vonásától, azaz bíróság elé állításától – tudtuk meg Nagy II. Zoltántól.

Úgy láttuk – mondta –, a korábban agresszív trióból mára ketten megbánták, amit tettek, viszont a főkolompossal szemben vannak fenntartásaink… Ettől függetlenül úgy érezzük, hogy ha kifizetik a kárunkat és bocsánatot kérnek a következő, október 16-ai találkozón, akkor részünkről nem lesz akadálya a megbékélésnek.

Ra.L.
hirdetés