„Beköltöztünk” a járásbíróságra

Lapunk sajtónapi kiállítása a Nyíregyházi Törvényszékről „utazik tovább” a Fehérgyarmati Járásbíróságra
Lapunk sajtónapi kiállítása a Nyíregyházi Törvényszékről „utazik tovább” a Fehérgyarmati Járásbíróságra - © Fotó: Pusztai Sándor
Fehérgyarmat – A szerdán 14 órakor kezdődő megnyitóra is várjuk az érdeklődőket.


Valószínűleg senki sem ébred azzal a gondolattal reggel, hogy ma elmegyek a bíróságra. Oda akkor megy az ember, ha halaszthatatlan ügye van, vagy idézést kap, s akkor már kötelező.

Kettős kíváncsiság

Nekünk azonban van egy jó indokunk, hogy szerdától bárki úgy gondolja, benéz a Fehérgyarmati Járásbíróságra. Sőt, akár kettő is. Az egyik, hogy így megismerhet belülről is egy épületet, másrészt láthat egy rendhagyó kiállítást, hiszen a sajtónapi, fotóriportereink legjobb képeiből és újságíróink kedvenc jegyzetéből összeállított tárlatunk elindult vidéki útjára, hogy szerdától a járásbíróságon legyen látható a válogatás.

A visszajelzésekből tudjuk, hogy a Nyíregyházi Törvényszéken is nyugdíjas és diákcsoportok tekintették meg a tárlatot, s voltak, akiket a kettős kíváncsiság vitt az emblematikus épületbe; a folyosón sétálgatva képeket nézegetni, véleményeket olvasni. Május 30-ától erre Fehérgyarmaton lesz lehetőség, kár lenne kihagyni.

KM
hirdetés