Beköszöntött a második sényői fénykorszak

Beköszöntött a második sényői fénykorszak
© Illusztráció: KM-archív
Sényő – Az eddigi szereplés jutalmaként az Amatőr-kupa döntőjében is ott lesz a Sándor-csapat.


Labdarúgás. Igazi örömünnepet ültek Sényőn. A megyei első osztályú futballcsapat ugyebár az NB III-as Rákosmente KSK legyőzésével (2–0) olyan kunsztot hajtott végre, amire még nem volt példa, a legjobb tizenhat közé jutott a Magyar Kupában. Mindezt megfejelte, hogy a dicsőséges mérkőzés napjára, vagyis szerdára esett az együttes frontemberének, Fodor András 31. születésnapja. No meg Barcsay Márknak is kijutott a vállveregetésből, aki két góljával oroszlánrészt vállalt abból, hogy a kilencvenes évek dereka után második fénykorszakát élő egyesület folytathatja kupamenetelését.
A huszonhárom esztendős támadó pályafutása Csengerben kezdődött, a Debreceni Labdarúgó Akadémia, Felcsút, Fehérvár FC, Csákvár, majd Cigánd „érintésével” jutott el a nyáron a Sényő-Carnifexhez. Most már aligha bánja sorsának ilyetén alakulását.

Pláne, hogy az eddigi szereplés jutalmaként az Amatőr-kupa döntőjében is pályára léphet a Sándor Tamás legénysége, mégpedig az „osztálytárs” Nagykanizsa ellen!

– Természetesen nagyon örültünk a győzelemnek, a továbbjutásnak, na és persze annak, hogy részesei lehettünk az egyesület életében sporttörténelmi sikernek – mondta egy szuszra Barcsay Márk, a hétközi összecsapás egyik sényői hőse. – Megmondom őszintén, meg akartam mérettetni magam, felmérni, hogy magasabb osztályú ellenfelekkel szemben mire vagyok képes, erre a Kazincbarcika, majd a mostani meccs kiválóan alkalmas volt. A bajnoki hajrában kevesebb gólt szereztem annál, amit előzetesen reméltem, így a lelkemnek is jót tett, hogy éppen az év utolsó mérkőzésén kétszer is betaláltam. A csapat tartásáról, fegyelmezettségéről, stabilitásáról pedig sokat elárul, hogy egyik meccsen sem kaptunk gólt. A védelem szenzációsan teljesített, ami igaz a bajnokságra is. Így igazán szépen zárult számunkra ez valóban emlékezetes idény.

Kihagyhatatlan, hogy Barcsay Márk mit szólt a sorsoláshoz, ahhoz, hogy az MTK „jön szembe” a következő kupakörben.

– Úgy voltunk vele, egy nagycsapattal, NB I-es klubbal lenne jó találkozni. Az MTK egy nagy múltú egyesület, amellyel élmény lesz játszani.

Az MTK lesz az ellenfél

Alig néhány perccel azt követően, hogy a Magyar Kupa főtáblájának harmadik köre véget ért – az MTK–Gyirmót találkozó volt az utolsó –, máris elkészítették a legjobb 8 közé jutásról döntő kör párosítását, azaz a mostani MK-kiírás 9., a főtábla 4. fordulójának beosztását az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A megyei színeket egyedül képviselő Sényő-Carnifex éppen – a nyíregyházi Feczkó Tamás irányította – MTK-t, vagyis az NB II. listavezetőjét „kapta” ellenfélül. Az első mérkőzéseket jövő év február 21-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik meg. Ami nem igazán kedvező, a sényőiek idegenben kezdik a párharcot. A további párosítás: Siófok (NB II.)–Bp. Honvéd, DVSC–Dorog (NB II.), Győr (NB II.)–Balmazújváros, Újpest–Paks, ZTE (NB II.)–Puskás Akadémia, DVTK–Vác (NB II.), Nagykanizsa (megyei I.)–Békéscsaba (NB II.)

KM-KT

Címkék: , ,hirdetés