Iszonyatosan jól éreztük magunkat!

Akt.:
Belecsapunk a lecsóba!
Belecsapunk a lecsóba! - © Fotó: Picasa
Beszélgetés Pálfalvi Gábor autóversenyzővel a 2013-as Szilveszter Rally után.

Először is gratulálok a sikeres célba érkezésért 2013 utolsó Rally versenyén a Hungaroringen.

 – Nagyon szépen köszönjük  mindenkinek, aki támogatott minket!

 A szakaszokon egyenletesen javuló teljesítményt mutattatok. Minek is köszönhető ez?

 – Hát azt nem mondom, hogy az évek meg a tapasztalat, mert ez volt a második lehetőségem, hogy a Hungaroringen versenyezhettem. Inkább az időjárás, és a remek gumiválasztás tette ezt, csak a végére számoltuk el magunkat egy picit, de hát rossz döntéseket mindig hoz az ember. A négyes és ötös gyorson nagyon jó időket autóztunk, és sikerült kiszolgálni a nézőket is.

Iszonyatosan jól éreztük magunkat! És ezt bátran kijelenthetem Bogdán Brigi a navigátorom nevében is.

A Ring belső vagy a Ring külső feküdt nektek jobban, és miért?

– Mindkét gyorsaságin nagyon jól éreztük magunkat, és a vendég navigátornak is remegett a lába mikor kiszállt az autóból és nagy élményt sikerült átélnie a versenyen. Mindkét szakasznak megvan a szépsége! De ha mindenképp választanom kellene, akkor mindenképp a belsőt választanám, mert sokkal technikásabb volt és látványosabb szerintem! De nagyon feküdt a külső gyorsasági is, mert ott néha iszonyatos tempót lehetett diktálni.

Rég nem látott szurkoló áradat lepte el a Ring környékét. Szerinted minek köszönhető ez, és te mit láttál a BMW-ből ebből?

– Rengeteg szurkoló volt kint és ennek nagyon örülök, mert visszahozták azokat az időket, amit rég nem látott a rally világa szerintem Magyarországon. Teljesen mindegy volt kinek a szurkolótáborába tartoztak, mert Ők azért jöttek ki, hogy versenyt nézzenek és szurkoljanak nekünk Rally-soknak.

Mi a BMW-ből rengeteg embert látunk, és nagyon jó lenne, ha ugyanezt érezhetnénk egy-egy másik versenyen. És ez köszönhető volt a külföldről érkező versenytársaknak is! Mindenkinek integettünk, ha nem tekergettem agyon a kormányt.

A tűzről pattant navigátorod, miként vizsgázott, hogy tetszett neki a két nap?

– Nagyon ügyes volt, és remek navigátort faragunk belőle, mert ami a legfontosabb, hogy nem fél beülni egy ilyen autóba. Sokat kell gyakorolni és össze kell szoknunk, de erre itt lesz egy teljes év, mert most már biztos, hogy 2014-ben együtt fogunk menni egész évben. Nagyon tetszett neki mind a két nap és egy minimális félsz volt benne az éjszakai gyors elején, de mikor elrajtoltunk utána teljesen átszellemült és iszonyatosat diktált mind a két nap. A mosoly az Ő arcán is őszinte volt akárcsak nekem.

Ha hármat kívánhatnál a 2014-es autósporttal kapcsolatban, mi lenne az?

– Problémamentes versenyeket, rengeteg jókedvet, és összetartást!

Köszönjük Támogatóink segítségét!

 – Hajósi Miklós –

www.hajoka.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
hirdetés