bringa

2019.05.15. 14:00

Belvárosi bringaverseny útlezárással

Kilencszáz méteres körpálya vár a több kategóriában induló sportolókra.

 

Miként arról már beszámoltunk, szombaton rendezik a Nyíregyházi Nagydíj háztömb körüli kerékpárversenyt. Július derekán Nyíregyháza lesz a központja a V4-ek versenyének, ennek főpróbájaként is tekinthető a Kométa Kritérium Liga sorozatának szombati nyíregyházi állomása.

Fiatalok, amatőrök, elit

Elsőként Kométa Liga résztvevői indulnak majd a 900 méteres körpályán, ezt követően az amatőrök kapnak két futamot. Aztán jön a félszáz kétkerekes, akik az elit nemzetközi mezőnyének tagjaként fognak száguldani.

Cseh, osztrák, román és szlovák versenyzők mellett a hazai egyesületek legjobbjai is indulnak, ez a futam pénzdíjas lesz.

A sokfutamos szombati kerékpárverseny első rajtja délután fél egytől lesz, az eredményhirdetés pedig délután hatot követően. Addig útlezárásokra lehet számítani.

– A versenyzők a Zrínyi Ilona utca 12. szám elől indulnak, és haladnak tovább a Krúdy Gyula Art Mozi irányába –kezdte lapunk tájékoztatását Solymosi János, a Nyírség Kerékpárosok SE ügyvezetője, a magyarországi V4-es futamok verseny­igazgatója.

– A pálya érinti a Kálvin teret, a Szent Miklós görögkatolikus templomot, majd a kör a Bethlen Gábor utcánál fordul vissza az Egyház utcára, a református templom felé, majd a Luther háznál újabb visszaforduló a Zrínyi Ilona utcára.

A cél ott lesz, ahonnan a versenyzők rajtolnak. A futamok miatt délelőtt fél 12-től este fél 8-ig az érintett területeken útlezárások lesznek, forgalomelterelésekre kell számítani, amelyeket polgárőrök és rendőrök irányítanak.

Jön a Giro sztárja

– Az Országzászló tér a Zrínyi Ilona utcától a Szarvas utcáig is le lesz zárva, ugyanis itt áll majd hazánk egyetlen VIP-­kamionja, innen irányítjuk majd a versenyt, és itt lesz az eredményhirdetés is. Parkolásra szombaton kora reggeltől az érintett útszakaszokon szintén nem lesz lehetőség, arra kérjük a nyíregyháziakat, hogy a lehetőleg senki ne hagyja ott a gépjárművét péntek éjszaka.

Solymosi János azt is elmondta, hogy a szombati verseny dísz­vendége, a sportág egyik ikonja, a kétszeres Giro d’ Italia győztese, Gilberto Simono elhozza magával a Giro-trófeáját is.

KM

Borítókép: pixabay

Rajtok, távok

12:30: W U13 (6 kör) 3 hajrá – 5,7km

13: U13, W U15 (10 kör) 5 hajrá – 9,5 km

13:30: U 15, W U17 (15 kör) 5 hajrá – 14,7 km

14:10: U 17 (20 kör) 5 hajrá – 19 km

14:40: W U19 (20 kör) 5 hajrá – 19 km

15:20: U19 (25 kör) 5 hajrá – 23,8 km

16:10: amatőr (25 kör) 5 hajrá – 23,8 km

17: elit futam rajt (50 kör) 10 hajrá – 47,5km

W: leányok, nők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában