Belső védelmi gyakorlat Szamosszegen

Akt.:
Belső védelmi gyakorlat Szamosszegen
Belső védelmi gyakorlat Szamosszegen - © Fotó: Mátészalkai KvK
Szamosszeg – Szamosszegen, egy növényvédő szerek, műtrágyák, vetőmagvak csomagolását és forgalmazását végző cég telephelyén belső védelmi tervgyakorlatot tartottak szerdán a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai.

A feltételezés szerint egy üzemi baleset történt a telephely udvarán, ahol egy nagy kiszerelésű műtrágyás zsák füle leszakadt és a benne lévő kétszáz kilogrammnyi anyag szétszóródott, közben a targonca felborult és a húsz liter üzemanyag szivárgott belőle. A telephely dolgozói a baleset észlelése után a sérült targonca vezetőt kimentették, értesítették a Mentőszolgálatot, valamint a Katasztrófavédelmet, mindeközben megkezdték a kárelhárítást a megfelelő védőfelszerelésekben.

A kifolyt ammónium-nitrátot a megfelelő gyűjtőhelyre szállították. A belső védelmi gyakorlatot Kovács Miklós tű. alezredes, a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint a Katasztrófavédelmi Mobil Labor munkatársai ellenőrizték. A gyors és szakszerű intézkedést, megfelelőre értékelték.

– Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés