Bemutatkoznak az olaszok

Bemutatkoznak az olaszok
Hétfő délután újabb három mérkőzéssel folytatódik a németországi labdarúgó világbajnokság.

Az F csoportból a két esélytelenebbnek tartott gárda mutatkozik be (a másik két résztvevő, Brazília és Horvátország kedden mérkőzik meg egymással), míg a G jelű kvartett teljes mezőnye, így az esélyesek közt emlegetett Olaszország és Csehország is lejátssza első vb-mérkőzését.

Ausztrália – Japán – 15:00

Ausztrália 32 éves szünet után tért vissza a labdarúgó vb-re, ezúttal a holland sikeredző, Guus Hiddink irányítása mellett. A torna után az orosz nemzeti tizenegyet átvevő tréner remekül összerakta az ötödik kontinens országának válogatottját, és minden bizonnyal szépen szeretne búcsúzni. Ebben legnagyobb segítségére a csapatkapitány Mark Viduka, és a Liverpool klasszisa, Harry Kewell lehetnek. A japán labdarúgók közül egyre többen játszanak az európai elitligákban, így Zico mester remekül képzett és tapasztalt játékosokból állíthatja össze kezdő tizenegyét, amellyel a vb alatt akár még meglepetést is okozhat.

Egyesült Államok – Csehország – 18:00

Papíron a csehek az esélyesebbek, de a tengerentúliak labdarúgása rengeteget fejlődött az elmúlt években, így arra készülnek, hogy meglepik a nagy terveket szövögető Nedvedéket. Ettől függetlenül még a csehek a találkozó esélyesei, hiszen olyan játékosokat tudnak felvonultatni, mint a fentebb már említett, aranylabdás Pavel Nedved, de Thomas Rosicky, Jan Koller és Petr Cech is bevetésre kész.

Olaszország – Ghána – 21:00

A végső győzelemre is esélyesnek tartott olaszok a vb-újonc Ghána ellen mutatkoznak be Németországban. Tottiék számára elvileg nem lehet akadály az afrikai csikócsapat legyőzése, de a papírforma borult már ezen a világbajnokságon is. Az olasz játékmester egyébként még nincs csúcsformában, hiszen nemrég épült fel sérüléséből, de Marcello Lippi szövetségi kapitány minden bizonnyal a kezdőbe jelöli majd az AS Roma középpályását. Nem léphet pályára viszont a hosszú ideje sérüléssel bajlódó Zambrotta és a múlt heti edzésen lesérülő Gattuso sem. Ennek ellenére az olaszok pontvesztése a vb eddigi legnagyobb szenzációja lenne.
hirdetés