Bemutatkozott a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT

Akt.:
Bemutatkozott a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT
© Fotó: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete
Hajdúböszörmény – A mentor segítségét többen is igénybe vették augusztus 10. és 12. között, amikor a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT kitelepült a Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupára.

Minden látogatót – felnőtteket, gyerekeket, családokat, gyermeküket egyedül nevelő, ápoló szülőket, beteg családtagjukat otthon ápoló nőket, férfiakat, leendő és aktív munkavállalókat, s munkaadókat – szeretettel vártak a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT standjában a 2018-as Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupán. A programon a KarrierPONT szolgáltatásairól, munka és család viszonyainak új megközelítéséről, anya-apa, férfi-nő családon belüli és társadalmi szerepeinek kortárs szemléletéről informálódhattak az érdeklődők. A központ munkatársai, önkéntesei megragadták az alkalmat, hogy mintákat mutassanak család és munka összeegyeztetésének új lehetőségeiről. Mi több, az iroda mentora is készenlétben állt.

Mindenkit érint a kérdés

A szemléletfejlesztés célcsoportjába tartozott a rendezvényen minden expo-látogató, nem csak azok, akiket közvetlenül érint a jelzett konfliktus, hiszen bárkinek a környezetében lehetnek olyan emberek, akiknek a család és munka összeegyeztetése gondot okoz, a láthatatlan munka miatt a négy fal közé kényszerülnek, pedig szeretnének dolgozni. Végül és nem utolsó sorban a társadalom minden rétegét megszólították a szemléletformáló programelemekkel. Minderre jó alkalom a nagy múltú, nemzetközi expo, amely a megyében és helyben lakó emberek, családok tömegeit is vonzza.

A kényelmes és plakátokkal, szórólapokkal ellátott vöröskeresztes KarrierPONT magára vonta a figyelmet. Tájékoztató beszélgetésekkel, információs szóróanyagokkal várt mindenkit. A látogatók szívesen megálltak a standnál, érdeklődőek voltak. A nap sikere, hogy többen felvették a kapcsolatot a mentorral is, és nyomban segítséget kértek tőle, beszélgettek vele.

A kitelepülésen a családok lelki és testi egésszégfejlesztésére is hangsúlyt helyeztek. Különböző szűréseken – többek közt vérnyomás, vércukor, koleszterin – vehettek részt az érdeklődők. Az expo első két napján önkéntes véradásra invitálták a 18-65 év közötti hölgyeket és urakat. Megkérték őket, gondoljanak ezzel is azokra, akiket nem láthatunk, mert gondjaik, betegségeik miatt „láthatatlanul” segítségre szorulnak.

– Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete –


A dán Bredahl fivérek Red Line nevű gépe, mely a harmadik helyen végzett
Hajdúböszörmény - Vasárnap a Prostock kategóriában indultak a dízelhajtású nehézágyúk Hajdúböszörményben, a Traktorhúzó Európa Kupán. A Pro Stock Mitas Tractor Pulling Európa Kupa Heavy Modified kategóriában a holland KAWE Runaway Deer aratott győzelmet, mely 105 méter 74 centimétert húzott. Máso...

Mező Sándor a Multiva Magyarország Kft. képviseletében
Hajdúböszörmény - Augusztus 10-én, a VII. Hajdúsági Expo megnyitóját követően ismét átadták a legjobbaknak járó elismerést. Hajdúböszörmény Város Díját a Multiva Magyarország Kft. érdemelte ki. Hajdúböszörmény Város Vásár Díját Kökényessy György termelő vehette át. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányz...

Hajdúböszörmény - A hosszú távú, biztonságos mezőgazdasági termelés záloga a hatékonyság. Dél-alföldi határszemléről érkezve Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes hangsúlyozta, hogy megyénkbe érve már valóban szép a határ, tőlünk délre viszont hektikusan alakul a termés, bizonyítja ezt az ország...
hirdetés