Bemutató Nagykállóban

Bemutató Nagykállóban
Bemutató Nagykállóban - © Fotó: katasztrófavédelem
Nagykálló – A Nagykállói Általános Iskolában tartottak tűzoltási bemutatót a nyíregyházi hivatásos tűzoltók szerdán délután.

Az oktatási intézmény, a „suli hét” keretében szerda délutánra kérte fel a nyíregyházi hivatásos tűzoltókat egy bemutatóra. Erre az alkalomra az iskolások egy könnyű szerkezetes kisházat építettek. Az intézmény vezetése idén úgy gondolta, hogy azt mutatják meg a diákoknak, miért fontos a tűzmegelőzés, egy lakóházban milyen hamar terjednek el a lángok.

Fegyver Tamás tű. zászlós vezetésével tartott tűzoltási bemutatón több, mint hatszáz tanuló vett részt, akik a tűz eloltását követően megismerkedhettek a szakfelszerelésekkel, kipróbálhatták a nagynyomású oltóberendezést és felvehették a bevetési ruhát is. A teljes védőfelszerelést Dubász Éva intézményvezető is kipróbálta.

Az eseményen a helyi önkéntes tűzoltók is részt vettek, akik szintén a gyerekek rendelkezésére bocsájtották a szak-és védőfelszereléseiket.

Az intézményben tanuló diákok is részt vettek a múlt heti megyei ifjúsági versenyen, ahol a harmadik helyezést érték el.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés