Bemutatták a mentődolgozók új munkaruháit

Mentődolgozók régebbi és legújabb munkaruhái (balról jobbra) az új ruhákat bemutató sajtótájékoztatón az Országos Mentőszolgálat Markó utcai épületében 2018. március 23-án. Idén 1,1 milliárd forintot fordítanak a mentődolgozók ruhabeszerzésére, ami 85 ezernél több ruhadarabot jelent. Ezeket a dolgozók nyár végéig megkapják.
Mentődolgozók régebbi és legújabb munkaruhái (balról jobbra) az új ruhákat bemutató sajtótájékoztatón az Országos Mentőszolgálat Markó utcai épületében 2018. március 23-án. Idén 1,1 milliárd forintot fordítanak a mentődolgozók ruhabeszerzésére, ami 85 ezernél több ruhadarabot jelent. Ezeket a dolgozók nyár végéig megkapják. - © Fotó: MTI /Mónus Márton
Budapest – Megérkeztek a mentődolgozók első új munkaruhái, amelyeket pénteken Budapesten mutattak be a sajtó képviselőinek.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: az évi átlagos néhány százmillió helyett – saját forrásból és az egészségügyi államtitkárság támogatásával – idén 1,1 milliárd forintot fordítanak a mentődolgozók ruhabeszerzésére, ami 85 ezernél több ruhadarabot jelent. Ezeket a dolgozók nyár végéig megkapják.

Ez a beszerzés régóta váratott magára – jegyezte meg, hozzátéve, hogy a mentők igényeit figyelembe véve választották ki a ruhadarabokat.

download-1
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője (b) az új munkaruhában, mellette Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár (j), középen Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az új ruhákat bemutató sajtótájékoztatón az Országos Mentőszolgálat Markó utcai épületében 2018. március 23-án. Idén 1,1 milliárd forintot fordítanak a mentődolgozók ruhabeszerzésére, ami 85 ezernél több ruhadarabot jelent. Ezeket a dolgozók nyár végéig megkapják. | Fotó/MTI:Mónus Márton

Utalt arra, hogy idén ünnepli fennállásának hetvenedik évfordulóját az Országos Mentőszolgálat, a hazai – Európában másodikként indult – mentés pedig 131 éves. Ilyen mentőszolgálat, amely az egész országot egységesen fedi le, ilyen szakmaisággal, ilyen felszereltséggel, államilag finanszírozottan, nincs másik a világon – említette meg, a munkaruha-beszerzést a 21. századi mentőszolgálat kiépítéséhez vezető út egyik állomásaként említve.

download-2
Mentődolgozó új munkaruhában egy mentőautóban az új ruhákat bemutató sajtótájékoztatón az Országos Mentőszolgálat Markó utcai épületében 2018. március 23-án. Idén 1,1 milliárd forintot fordítanak a mentődolgozók ruhabeszerzésére, ami 85 ezernél több ruhadarabot jelent. Ezeket a dolgozók nyár végéig megkapják. | Fotó/MTI:Mónus Márton

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár azt mondta: a 2010-es kormányváltást megelőző években sem mentőautó-beszerzés, sem nagyobb felújítás nem történt, az elmúlt hét-nyolc évben azonban megújult a mentőállomások fele, lecseréltek 780 mentőautót, most pedig megérkeztek az első új munkaruhák.

Hozzátette: nem állnak meg, még az idén 25 mentőállomást adnak át.

– MTI –
hirdetés