Bemutatták a röplabda-válogatottak szövetségi kapitányait

Érd/Budapest – A Magyar Kupa döntője előtt, az Érd Aréna küzdőterén mutatta be szombaton a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) a férfi- és női válogatott szövetségi kapitányát, a román Bogdan Tanasét és a belga Jan De Brandtot.

Az MRSZ honlapjának beszámolója szerint Kovács Ferenc elnök úgy fogalmazott, szeretnék, ha a röplabdázás elmúlt években tapasztalt felfelé ívelő tendenciája a továbbiakban sem törne meg, ezért is választottak két komoly és ambiciózus szakembert.

“Az elmúlt években több utánpótlás Európa-bajnokságot rendeztünk, s jövőre a felnőtt női Eb-n is társrendezők leszünk. Ennek a tesztversenye pedig az idei női Európa Liga négyes döntője lesz” – mondta az elnök, utalva a következő két évben rendezendő magyarországi megméretésekre.

A belga Jan De Brandt egy éves kihagyás után tér vissza a női válogatott kispadjára, amellyel két Eb-részvételt is kiharcolt, 2015-ben pedig megnyerte az Európa Ligát és sikerrel szerepelt az Európa-bajnokságon is.

“Örülök, hogy újra Magyarországon dolgozhatok, és bízom benne, hogy ezúttal is eredményes idényt sikerül majd zárnunk” – jelentette ki a belga szakember. Hozzátette, idén szeretne a csapattal eljutni az Európa Liga fináléjába, jövőre pedig az Európa-bajnokságon kíván minél tovább versenyben maradni.

A jelenleg a román Steaua Bucurestit edző Bogdan Tanase először tevékenykedik majd szövetségi kapitányként, bár a román válogatottnak volt már másodedzője.

“Köszönöm a magyar szövetségnek a lehetőséget, igyekszem minél inkább meghálálni és remélem, hogy hosszú távú lesz az együttműködés” – nyilatkozta Tanase. Elmondta, már idén is nagyon komoly munka vár a játékosokra, akik előbb az Európa Liga ezüst divíziójában szerepelnek, majd Európa-bajnoki selejtezőn is érdekeltek lesznek.

A női válogatott a május-júniusi EL arany divíziójában Franciaország, Finnország és Horvátország legjobbjaival találkozik, míg a férfi együttes Horvátország, Albánia és Fehéroroszország csapatával szerepel egy csoportban. Utóbbi válogatott az Eb-selejtezőkön Macedónia, Ukrajna és Svájc gárdájával mérkőzik.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés