Bemutatták a Sóstói Múzeumfalu új pálinkaházát

Nyíregyháza – Bemutatták a nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu új pálinka- és rendezvényházát, amelyben a térség eredetvédett gyümölcspárlatait állítják ki.

Szabó Sarolta, a múzeumfalu igazgatója a pénteki sajtóbejáráson az MTI-nek elmondta, a tavasztól őszig nyitva tartó sóstógyógyfürdői szabadtéri múzeum új épülete lehetővé teszi, hogy a téli időszakban is szervezzenek a múzeumfaluhoz kapcsolódó kulturális programokat az érdeklődők számára.

A pálinkaház – jellegéből adódóan – elsősorban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében megtalálható eredetvédett pálinkákat mutatja be. A múzeumfalu már felvette a kapcsolatot a térségben működő, forgalmazással is foglalkozó pálinkafőzdékkel, így lehetőség van a saját termékek bemutatására és népszerűsítésére – közölte az igazgató.

A tornácos, földszintes épület terei egybenyithatóak, a kiállítóterem alkalmas programok, konferenciák megtartására is.

Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere az MTI-nek elmondta, a pálinkaházban megtartható magánrendezvények, baráti társasági összejövetelek segíthetnek a múzeumfalu bevételének növelésében és működésének rentábilissá tételében.

A rendezvényházat Sóstógyógyfürdő 2,1 milliárd forint értékű európai uniós fejlesztési programja keretében építették fel.

– MTI –
hirdetés