Bence a nyerő a huszonegy évesek között

Ezzel a fotóval kiáltotta világgá a nemzetközi szövetség, hogy Majoros Bence nyerte az ototeci versenyt
Ezzel a fotóval kiáltotta világgá a nemzetközi szövetség, hogy Majoros Bence nyerte az ototeci versenyt - © Fotó: ittf.com
Nyírbátor – A nyírbátori nevelésű asztaliteniszező karrierje első trófeáját szerezte a nemzetközi szövetség versenyén.

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség, az ITTF honlapja csütörtöki esti vezető híre Majoros Bencéről szól, aki megnyerte élete első olyan versenyét az U21-esek mezőnyében, amely az úgynevezett Challenge Series-sorozathoz tartozik.

Ez elvileg nem a legerősebb fokozatú viadal, de a 21 éven aluliaknál azért a „krém” megjelenik, éppen a felnőttek között könnyebben elérhető siker reményében. A nyírbátori nevelésű, a német másodosztályú Borussia Dortmundtól a Bundesliga1-es Bad Königshofenbe tartó 20 éves játékos 11. a korosztály világranglistáján, és ötödik helyen emelték ki a szlovéniai Ototecben, vagyis nem sokan hiányoztak a közvetlen élmezőnyből.

Bence így is szépen menetelt előre, lengyel, orosz és francia riválist legyőzve érkezett meg az elődöntőbe, ahol az U21-es Európa-bajnoki páros partnerével, a dán Anders Linddel találkozott, és ott 3:0-ra győzte le. A fináléban következett a román Cristian Pletea, akivel szemben akadt elszámolnivalója Bencének egy két évvel ezelőtti vereség kapcsán, és most sikerült is visszavágnia. Méghozzá olyan meccsen, amelynek mind a négy szettje az ellenfélnek állt, de Bence 8:5-ös vagy éppen 10:6-os hátrányból is fordított, és kevés híján azt a játszmát is megnyerte, amelyben Pletea már 8:1-re vezetett.

Hogy jó formában van az aktuális magyar bajnok, arról a férfi egyesben is számot adott, hiszen ő volt az egyedüli magyar, aki a selejtezőből felkerült a főtáblára. Ott is ment két kanyart, miután svájci ellenfele mellett legyőzte a csapatban Európa-bajnok, világranglista-60. osztrák Daniel Habesohnt (Bence a 194. helyen áll). A végállomást egy szlovák-kínai versenyző, a 110. Wang Yang jelentette, de ellene is volt nyerési esélye a nyírbátori nevelésű játékosnak. Aki legközelebb a jövő héten a horvát nemzetközi bajnokságon folytathatja jó szereplését. BT

ITTF Challenge Series

3. állomás, Ototec (Szlovénia)

Férfi egyes

Selejtező. 9. csoport: Majoros B.–Sarsembajev (kazah) 4:0, –Masip (spanyol) 4:1. A csoport végeredménye: 1. Majoros Bence 2 győzelem – a főtáblára jutott.

Főtábla. 1. forduló: Majoros B.–Weber (svájci) 4:0. 2. forduló: Majoros B.–Habesohn (osztrák) 4:1. Nyolcaddöntő: Wang (szlovák)–Majoros B. 4:1.

U21-es férfi egyes

Főtábla. 1. forduló: Majoros B.–Kotowski (lengyel) 3:1. Nyolcaddöntő: Majoros B.–Nikulin (orosz) 3:1. Negyeddöntő: Majoros B.–De Nodrest (francia) 3:2. Elődöntő: Majoros B.–Lind (dán) 3:0. Döntő: Majoros B.–Pletea (román) 3:1.

Végeredmény: 1. Majoros Bence.
hirdetés