Benne van a DEAC-ban a meglepetés lehetősége

Hetényi Zoltán nagy erősség a kapuban
Hetényi Zoltán nagy erősség a kapuban - © Fotó: Kiss Annamarie
Debrecen – Szilárd védekezőmunkára és hatékony helyzetkihasználásra lesz szükség.

A nemzetközi szünetet követő második játéknapon, február 14-én, csütörtökön 19 órától a DEAC az FTC-Telekom együttesét fogadja a Debreceni Jégcsarnokban – írja a deacjegkorong.hu.

A fradisták jelenleg nyolc pont előnnyel vezetnek a Csíkszereda előtt, és már nagyon kevés hiányzik nekik a középszakasz megnyeréséhez. Az erdélyiek pontszámban csupán abban az esetben érhetik utol őket, ha begyűjtenek még három győzelmet rendes játékidőben, míg Fodor Szabolcs legényei a négy hátralévő meccsükből legalább hármat elveszítenek. Ezen találkozók közül az utolsót ugyan Szeredán tartják, de előtte lesz egy oda-vissza a cívisvárosiakkal és egy a Brassóval szemben is.

A zöldek ebben a szezonban nagyon együtt vannak; úgy a játékban, mint az akarásban és koncentrációban. Eleve adott egy mély játékoskeret, mely négy, csaknem azonos képességű sorral rémítgeti az ellenfeleket. A légiósok közül Walls és Schwitzer életveszélyes, és mindig akad néhány hazai játékos, aki az adott napon felnő melléjük, nem feltétlenül mindig a nevesebbek közül.

A legjobb kapus

Természetesen ők sem verhetetlenek, az alapszakasz elején két ízben is megkínlódtak a DEAC csapatával, és csak büntetőkkel tudtak nyerni. Azután egy zakó becsúszott ugyan David Musial együttesének, de karácsony előtt 5–3-as vereséggel küldték haza a Fradit.

A győzelemhez természetesen bravúrra lenne szükség, ám a Csíkszereda ellen csillogtatott erényeket átmentve nem reménytelen a helyzet. Elvégre a DEAC-nál véd az Erste Liga immár minden mutatóban élen álló hálóőre; ha Hetényi Zoltán átlagon felüli teljesítménye fegyelmezett, szilárd védekezőmunkával és hatékony helyzetkihasználással párosul, akkor nem lehetetlen egy meglepetéseredmény.

HBN
hirdetés