Benne volt a meccsben a döntő szett

Fucsovics Márton élvezte az Edmund elleni meccset, a párizsi miliőt
Fucsovics Márton élvezte az Edmund elleni meccset, a párizsi miliőt - © Fotó: AFP
Nyíregyháza – Imádja az ilyen mérkőzéseket Fucsovics Márton, amikor lehet és kell is tanulni az ellenféltől.

Egy éve még az is álomnak tűnt, hogy egyszer eljusson a Roland Garros főtáblájára Fucsovics Márton, aki korábban négyszer is próbálkozott ezzel, de a selejtező második fordulójánál tovább egyszer sem jutott.

Most pedig ott tartunk, hogy top ötvenes teniszezőként (egész pontosan a világranglista 45. helyezettjeként), ATP-tornagyőztesként, alanyi jogon lépett fel Párizsban, ahol meccset is nyert, majd a világranglistán 17. helyen álló, az idei Australian Openen az elődöntőig jutott Kyle Edmund ellen kapott ki a második fordulóban, és az embernek az volt az érzése, hogy akár több is lehetett volna a mérkőzésben, mint négyszettes vereség. A negyedik szettben kétszer is közel járt brit ellenfele adogatásának elnyeréséhez a nyíregyházi teniszező.

– Lehet, hogy több volt ebben a mérkőzésben, de nincs miért szégyenkeznem, mert mindent megpróbáltam, mindenemet otthagytam a pályán – mondta Fucsovics Márton. – Genfben tornát nyertem, most bejutottam a második körbe azon a Grand Slam-tornán, ahol még sosem játszhattam a főtáblán, úgyhogy szerintem nagyon jó két hetet zártam. Az Edmund elleni meccs elején nagyon tartottam az ellenfél tenyeresétől, emiatt sokat kerestem a fonák oldalát, a szerváknál is, emiatt is ütöttem az első két adogatógémemben négy kettős hibát. Ha pedig labdamenetben kapta a fonákjára a labdát, akkor sokszor kifarolt, hogy onnan is tenyeressel üthesse meg. A második szettől már bátrabban meg mertem ütni a tenyeresét is, ezáltal jobban kinyílt a pálya előttem.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2018. június 2-i számában és a kelet.hu oldalon.
hirdetés