Benzinkúton terjesztették a drogot

Benzinkúton terjesztették a drogot
A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, a megyei rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a „Bükk” bevetési egység közreműködő segítségével 2006. június 3-án pénteken szervezett rendőri akciót hajtottak végre kábítószer terjesztők elfogása érdekében.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Sárospatakon lévő diszkóba érkező fiatalok – mivel a disco működtetői erőteljesen fellépnek a szórakozó helyen bárminemű drogárusítással, birtoklással szemben – ezért arra kényszerültek, hogy máshonnan szerezzék be a szórakozáshoz szükséges dopping szert, ehhez pedig segítséget nyújt ott számukra egy közeli töltőállomás alkalmazottja.

A huszas éveiben járó sárospataki fiatalember árulta részükre a speed port (2.500 Ft/g), akit tetten értek a rendőrök és házkutatást is tartottak a benzinkúton és a lakásában is, ahol kábítószer gyanús anyagra is bukkantak.

(A későbbiek során szakértői vizsgálat hivatott megállapítani milyen hatóanyag tartalommal bírnak a lefoglalt „termékek”)

A szervezett rendőri akció során nemcsak őt sikerült őrizetbe venni, hanem azt a férfit is, aki a drog beszerzéséhez szükséges pénzeszközt biztosította.

A rendőrség előterjesztést tett mindkettejük előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozására.

A jól előkészített, részleteiben is kidolgozott rendőri akció során a rendőrök lefüleltek ezen ügy kapcsán egy másik drogterjesztőt is, aki a benzinkutas dealer anyagát árulta, ő jelen eljárási szakban szabadlábon védekezhet. Az adás-vételt követően tetten ért – vevők/fogyasztók közül csaknem 20 sárospataki, illetve a városhoz közeli településen lakó fiatalt vontak eljárás alá. A fogyasztók egy részét már kihallgatták, a többiek kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

A rendőrség a beszerzési forrás utáni kutatás érdekében tovább folytatja a visszaélés kábítószerrel bűntett (büntetési tétel 5-10 év) miatt indított nyomozást.

PT
hirdetés