Beolthatatlan

Beolthatatlan
© Illusztráció: Getty Images
Emberi természetünkből fakadóan szeretjük a szóbeszédet, tátott szájjal hallgatjuk a jól és még jobban értesülteket. A technikai fejlődésnek hála ma már egy tapodtat sem kell ahhoz tenni, hogy az amerikai celebek, az ausztrál őslakosok életébe járjunk térdig. Bednárik Mónika jegyzete.

A világháló megadja azt a szabadságot, hogy bátran véleményt mondjunk, olyan tudományosan megalapozatlan tételeket tegyünk megmásíthatatlan igazsággá, amelyeknek a valósághoz a névelőkön túl nem sok közük van. Mindig vannak okosnál is okosabb emberek, s mindig lesznek, akik fenntartások nélkül hisznek nekik.

Nincs ezzel egy bizonyos határig gond, ám ott, ahol az egészség, az élet a tét, jó lenne több felelősséggel posztolni, megosztani, kommentelni, hinni és elhitetni. Tény, történnek súlyos tragédiák, de nagyságrendekkel több gyermek halála írható annak a számlájára, hogy olyan országban él, ahol nem kapott védőoltást, és a szervezete nem tudta legyőzni a kórt.

Ösztönösen vitatok mindent és vitatkozok mindenkivel, azonban, ha arról van szó, győz a józan ész. Gyakran bízom magam a szervezetem öngyógyító erejére (az én koromban már lehet), ám soha nem gondolnám úgy, hogy erre egy fejlődő gyermeki szervezet is képes. És erről senkivel sem vitatkoznék, mert nincs az az érv, amivel beolthatnának.

Bednárik Mónika
hirdetés