Beregi, felső-szabolcsi hírforgácsok

Beregi, felső-szabolcsi hírforgácsok
Lapunk SéTa programja után a most befejezett tanévben a Magyar Lapkiadók Egyesülete „Hírlapot a Diákoknak!” (HíD) elnevezésű olvasásra nevelési kezdeményezéséhez is csatlakoztak a záhonyi középiskola kollégiumának médiakörösei.

A diákok kilenc héten át olvashatta rendszeresen (és díjmentesen) a legnagyobb hazai kiadók napi-, heti- és havilapjait, színes magazinjait. A kurzus egyik legérdekesebb programjaként a határvárosi médiakörösök a közelmúltban a fővárosban, a Szabad Föld szerkesztőségében tanulmányozhatták a lapkészítés kulisszatitkait. A szerkesztőségben Szűcs Gábor lapigazgató, az MLE Olvasásra Nevelési Bizottságának elnöke és Bakura Emília, a program ötletgazdája és koordinátora kalauzolta a diákokat.

Vásárosnamény

A napokban ért véget Vásárosnaményban a XXXIII. Beregi Fafaragó Tábor, amelynek során egy héten át dolgoztak a kés- és vésőművészek azon, hogy egy adott fadarabról „lefaragják” a felesleget. Évről évre nemcsak egyéni alkotások készülnek a táborban, hanem csapatmunkában is dolgoznak az alkotók. Idén példának okáért egy kiszáradt diófát diszítettek közösen míves faragással.

– Kovács Bertalan –
hirdetés