Beregi Ünnepi Hét Vásárosnaményban

A Bereg Színe Művészeti Kör tagjai is bemutatkoznak majd egy kiállításon
A Bereg Színe Művészeti Kör tagjai is bemutatkoznak majd egy kiállításon - © Fotó: Pusztai Sándor
Vásárosnamény – Képzőművészet, sport, zene egyaránt megtalálható az ünnepi kínálatban.

Huszadik alkalommal rendezi meg immár a Beregi Ünnepi Hetet május 22. és 28. között a vásárosnaményi önkormányzat az intézményeivel együtt. Az ünnepi megnyitó a Beregi Múzeumban lesz május 22-én 14 órakor, Filep Sándor polgármester mond köszöntőt. Utána megnyitják a „Már az ellenség közt igen régen vagyunk” című időszaki kiállítást, amelyet a Beregi Múzeum I. világháborús anyagából állítottak össze.

Ereklyék a vitrinben

A sport is szerepet kap a beregi Ünnepi Hét programjában: május 23-án 8.45 órától középiskolai labdarúgó kupát rendeznek a sportcsarnokban. Ezen a napon a művelődési központban több előadás is várja a gyermekeket, a Pódium Színház Szülinap Aprajafalván címmel mutatja be interaktív műsorát.

Színről színre címmel bemutatkozik kiállításával a művelődési központban a Bereg Színe Művészeti Kör és a Színfolt Alkotókör. Mozgalmas lesz május 24-e is, hiszen nemzetközi zeneiskolai zongoraversennyel kezdődik a nap 9 órakor a művelődési központban, míg a felsősök egyéni asztalitenisz-versenyét a vitkai iskolában rendezik meg 10 órától. Felavatják 14 órakor a város pingpong ereklyéit őrző vitrint is.

Focitorna, filmvetítés

A művelődési központban 14 órakor Vig Balázs íróval találkozhatnak a 3-4. osztályos gyermekek, majd 17 órakor Kerekes Valéria pszichológus tart előadást Mesével szeretni címmel.

A gergelyiugornyai iskolában május 25-én 11 órakor szavalóverseny és focitorna kezdődik, a művelődési központban pedig 18 órakor levetítik a Sátán fattya című filmet. A vetítés után Hamar Péter filmesztéta beszélget a film alkotóival.

Az ünnepi hét további programjaiban lesz még színházi előadás, gyermeknap, továbbá a „Beregi Nagyon VÁSÁRos Namény” is kínál majd sok érdekességet.

– KM –
hirdetés