Béres-díjas kollégista Záhonyban

A Dr. Béres József-díjas kollégista az intézményvezetés, nevelőtanárai és a vöröskeresztes vezetők társaságában.
A Dr. Béres József-díjas kollégista az intézményvezetés, nevelőtanárai és a vöröskeresztes vezetők társaságában. - © Fotó: Tancsik Róbert
Záhony – A napokban megtartott tanévzáró ünnepségen adták át az idei Béres-díjat a Záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskola, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégium legkiválóbb elsős kollégista diákjának.

A fővárosi székhelyű Béres Alapítvány a Teljes Életért elnevezésű non-profit szervezet 2007-ben alapított díjat a neves tudományos kutatóról és feltalálóról, Dr. Béres Józsefről elnevezett záhonyi diákotthon legkiválóbb elsős tanulójának, melyet minden tanév végén ítél oda az erre a célra létrehívott intézményi bizottság. Idén a petneházi illetőségű Dajka Dalma lett a legeredményesebb kollégista. Tanulmányai mellett Dalma tagja volt a 4 for Europe elnevezésű országos versenyen a régiós döntőbe jutott kollégiumi csapatnak, a területi katasztrófavédelmi versenyen ezüstérmet szerzett kvartettnek, a csecsemőgondozási verseny megyei döntőjében 3. helyezést elért triónak. Tagja a kollégium leány focicsapatának, tehetséges szavalóként rendszeres szereplője az intézményi ünnepségeknek, társaival több alkalommal vitt adományokat a kárpátaljai magyar tanodákba, s delegáltként képviselhette bázisiskoláját és a megyét a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt V. Kongresszusán. A sokoldalú kollégistát idén beválasztották a diáktanácsba is. Az elismeréssel 25 ezer forint pénzjutalom járt, továbbá a névadóról szóló, Béres Klára szerző által dedikált Cseppben az élet című életrajzi kötetet kapta ajándékul.

– Tancsik Róbert –
hirdetés