Bessenyei-ezüst és Eötvös-bronz tornában

Nyíregyháza, Kisvárda – A nyíregyházi iskola tornászai a kisebb, a kisvárdaiak a nagyobb korcsoportban szerepeltek eredményesen.

Újabb szép diákolimpiai sikerekről számolhattak be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület által összehívott hétfői sajtótájékoztatón. Baracsi Endre elnök a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium valamint a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium tornászainak remeklésére hívta fel a figyelmet.

A sportág országos diákolimpiai döntőjét Budapesten rendezték, ahol a szabolcsiak a B kategóriában szereztek érmeket. A Nagy József testnevelő és kollégái által felkészített eötvösösök a III-IV. korcsoportos fiú csapatverseny harmadik helyezését szerezték meg. Egyéniben az egy korcsoporttal még fiatalabb Vadas Vince szerepelt a legjobban, ő az ötödik lett, rajta kívül Magyar Zsombor, Molnár Levente, Rontó Milán, Szilágyi Attila és Gurály Tamás alkotta a csapatot. Az Eötvös I. korcsoportos legénysége a hatodik helyen zárt.

A Juhász Béla által irányított „besisek” az V-VI. korcsoportos csapata (Balogh Dávid, Erdős Tamás, Szanyi Máté, Réti György Martin, Takács Marcell, Hanyu Attila) a második helyen zárt (ugyanitt a városi „rivális” Szent László-iskola együttese hetedik lett), egyéniben pedig Balogh Dávid érte el a legjobb helyezést, ő harmadik lett.Sporthírek


hirdetés