Beszakadt a hó alatt

Beszakadt a hó alatt
A nagy mennyiségű hóesés hatására beszakadt az OTP székház üvegkupolája Nyíregyházán, a Rákóczi utcai részen hétfő délelőtt.

A külső borítás megrongálódása után az pénzintézet nagytermét borító műemléki ólomüvegek közül néhány beszakadt,  így az ügyfélfogadást félbe kellett szakítani. Erdész Attilától az épület közös képviselőjétől megtudtuk, hogy nem történt sem személyi sérülés, sem pedig nagyobb anyagi kár az eset folytán.

A hó és az üveg törmelékek eltávolítása után megkezdték a hibák kijavítását. Mivel az épület műemlék, így néhány napot várni kell az üvegtáblák megrendelése után. A közös képviselő arról is szólt, hogy magáénak érzi kicsit az épületet – annak ellenére, hogy kilenc tulajdonosa is van – hiszen ő bábáskodott a komplexum felújítása során.

Mint jó „apa” azt sérelmezte, hogy bár az ilyen természeti csapások kiszámíthatatlanok, de az érthetetlen számára, hogy egyes emberek miért rongálják, firkálják és miért teszik tönkre ezt a szép épületet. Információink szerint, hamarosan újra régi pompájában díszeleghet az ólom üveg pagoda az OTP felett.

– Sipos Marianna –
hirdetés