Betakarítás a dadai földeken

Befejezéséhez közeledik a vöröshagyma betakarítása az önkormányzati területeken
Befejezéséhez közeledik a vöröshagyma betakarítása az önkormányzati területeken - © Fotó: a szerző
Tiszadada – A megtermelt javak többségét az önkormányzati konyha hasznosítja.

A mezőgazdasági növények meghálálják a gondoskodást, ugyanis szép terméseredményekről számoltak be az elmúlt hetekben azok a tiszadadai közmunkások, akik a mezőgazdasági programban vesznek részt.

Hűtőkonténer segíti a tárolást

Most ismét büszkék a jó eredményekre, hiszen a búza, az árpa, a tritikálé jó eredményei után jól „fizetett” a bab, a borsó, a tök, a csemege­kukorica és cukkini is. Jelenleg a vöröshagymát szedik a közmunkában foglalkoztatottak, ők egész évben az önkormányzat kertjeiben, gyümölcsöseiben és a szántóföldjein dolgoznak.

– A korábbi években me­zőgazdasági alapismeretekből tettek vizsgát a ­közmunkások, így hozzá­értően gondoskodnak a különböző növényekről – újságolta Mizser Zsolt polgármester.

– Az így megtermelt javak döntő többségét az önkormányzati konyhánk hasznosítja. Jó termést várunk még burgonyából, paprikából, zöldségfélékből és a kuriózumnak számító édesburgonyából is. Az idén – egy korábbi sikeres pályázatnak köszönhetően – egy hűtőkonténer is segíti az ágazat munkáját, így sokkal tovább tudunk friss zöldséggel, gyümölccsel szolgálni fogyasztóinknak – mondta nem kis büszkeséggel Tiszadada első embere.

– Tarnai László –Sporthírek


hirdetés