Helyi közélet

2016.01.12. 11:34

MSZP-sajtótájékoztató: Egészségügy: a bérfejlesztés szükséges, de korántsem elégséges lépés

Nyíregyháza – Miért beteg a magyar egészségügy? – tette fel a szónoki kérdést keddi sajtótájékoztatóján Tukacs István országgyűlési képviselő, majd rámutatott azokra a problémákra, amelyek a rendszert megbetegítik.

Nyíregyháza – Miért beteg a magyar egészségügy? – tette fel a szónoki kérdést keddi sajtótájékoztatóján Tukacs István országgyűlési képviselő, majd rámutatott azokra a problémákra, amelyek a rendszert megbetegítik. – Hálapénz, alulfizetettség, elvándorlás, kórházi adósságok, területi esélyegyenlőtlenség... Nem csoda, hogy egyre több nevét, arcát, véleményét felvállaló orvos és ápoló mondja azt: betelt a pohár! Az MSZP 105 milliárd forintos „mentőövet” dobna a magyar egészségügybe: 70 milliárdot bérfejlesztésre, 35 milliárdot működést javító kiadásokra. Az ehhez szükséges forrás ott van a 2016-os költségvetésben, mindössze az értelmetlen, pazarló kormányzati költekezésnek kellene gátat szabni! – mutatott rá a szocialista politikus. Tukacs István hangsúlyozta: a kormányzati kommunikációval ellentétben, bérfejlesztésre – amely szükséges, de korántsem elégséges lépés – lenne lehetőség, csupán a szándék hiányzik. Úgy vélte, a kormány érdemben eddig nem sokat tett azért, hogy csökkentse az ország-, illetve pályaelhagyó egészségügyi dolgozók számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában