Betiltaná a válást az ukrán kormányfő

Betiltaná a válást az ukrán kormányfő
© Illusztráció: Getty Images
Ukrajna – Ukrajna miniszterelnöke az igazságügyi miniszter felvetéséről nyilatkozott támogatólag: „Mindenki azt gondolja, hogy ez egy vicc, de úgy vélem, hogy a család a legfontosabb érték” – mondta Hroszman.

Ukrajnában a házasságok regisztrálása a jövőben mindössze egy napot fog igénybe venni a jelenlegi egy hónap helyett. Eddig a házasodási szándékot a kiszemelt időpont előtt 30 nappal be kellett jelenteni. A jogszabály módosítása kapcsán a Pavel Petrenko igazságügyi miniszter a válás intézményének betiltását kezdeményezte.

Volodimir Hrojszman kormányfő egyetértett beosztottjával: “Azt hiszem, hogy támogatni kell az igazságügyi miniszter kezdeményezését és megtiltani a válást. Mindenki azt gondolja, hogy ez egy vicc, de úgy vélem, hogy a család a legfontosabb érték. Fontos, hogy az emberek, akik házasok, boldogok legyenek.” – idézte Volodimir Hrojszman szavait a Korrespondent.net.

Az Igazságügyi Minisztérium bejelentette, hogy a házasságok regisztrálása egy napon belül fog elkészülni. Hozzátette, hogy gyorsított szolgáltatást először Kijev, Odessza és Lemberg lakosai tudják majd igénybe venni.

A projektet hamarosan Herszonban, Mariupolban és Szeverodonyeckben is elindítják. Azt egyelőre nem tudni, hogy Kárpátaljára mikor ér el a házasságkötések gyorsított eljárásának intézménye.

Ukrajnában egy éve szüntették meg a válási anyakönyvi kivonatok kiadását. A házasság felbontásának egyetlen igazoló okiratául azóta a bírósági bontóper jogerős ítéletének eredeti példánya szolgál.

– Palkó István –

Címkék: ,hirdetés