“Betonfalra, kisbuszra számítok, amit az ellenfél betol a kapu elé”

A Nyírgyulaj eddig valamennyi ellenfelét lebirkózta: Angyalos András térdelőrajtból és hasonló szándékkal fut neki a tiszavasvári fellépésnek is
A Nyírgyulaj eddig valamennyi ellenfelét lebirkózta: Angyalos András térdelőrajtból és hasonló szándékkal fut neki a tiszavasvári fellépésnek is - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Hibátlan szereplését próbálja „megvédeni” a Nyírgyulaj, Sényő-Carnifex duó.


Rohan az idő. Szinte elsuhant az a néhány hát, ami során a megyei első osztályú futballcsapatok már „lezavartak” négy bajnoki fordulót. No nem mindenki teszi ki az ablakba az eddigi szereplést, mások viszont olyannyira fényesen muzsikáltak, hogy csak és kizárólag sikerélményben volt részük.

A Nyírgyulaj, Sényő-Carnifex utóbbiak táborát erősíti: mindkét együttes hibátlanul teljesítette valamennyi bevetését, mindez a táblázaton is kamatozik – szöknek, mint az évek… A gyulajiak az aktuális feladatként Tiszavasváriban „védhetik meg” veretlenségüket, míg a sényőiek hazai közegben a Vásárosnamény ellen prolongálhatják veretes sorozatukat. Mindeközben szó szerint nagy csata bontakozhat ki a Nagyecsed–Nagyhalász partin. A két együttes úgy tört fel a tabellán, mint a talajvíz: a házigazda legutóbb Mándokon domborított, a látogató a Tuzsért kalapálta el – a forma adott, hogy jól megdolgozzák egymást az eredményes folytatás érdekében.

Apropó Tuzsér! A Tisza-partiakat nem csupán az nyomaszthatja, hogy az utolsó helyen vesztegelnek, ennél talán kardinálisabb probléma, hogy még egyetlen árva gólt sem tudtak bepréselni. Márpedig enélkül – hogy ilyen okosságokat mondjunk – sanszuk sincs feltámadni. Talán szombaton megtörik a jég, bár a Balkánnyal esedékes összecsapás sem az babazsúr kategória. Igaz, ami igaz, Dombrádon sem sokkal rózsásabb a szituáció. Az újonc legénység is elvesztette a fonalat, legalábbis minden találkozóját elszúrta. Most pedig ugyebár jön a Mátészalka, amely viszont csendben, de annál hatékonyabban, szorgos hangya módjára gyűjtögeti a reményt adó „falatokat”. Ha a folyópartiak akarnak valamit, és miért ne akarnának, valamit elő kell húzni a varázscilinderből… Talán ez indokolta a hétközi edzőváltást, mi más lehet Kató István távozásának indoka, minthogy így próbálják felrázni a csapatot.
Alighanem roppant „harapós” Mándok turnézik Kótajban. Ahol a vendéglátónak is van miért csipkedni magát. Mindkét oldalon mellbevágó vereséget próbálnak ugyanis megemészteni: a mándokiak otthon sültek fel az előző héten, míg a kótajiak az utolsó pillanatokban hagyták kiénekelni szájukból – nem a mesebeli sajtot, sokkal inkább a már zsebben érzett pontot. Nos, a történtek után ezen a meccsen nemigen lesz gond a motivációval.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 5. forduló (kezdés: 16, ifi: 14)

Szombat

Baktalórántháza (11.)–Fehérgyarmat (4.)

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – Idegenben továbbra sem megy a pontszerzés, mindent megteszünk annak érdekében, hogy hazai pályán javítsunk a mérlegünkön. A városnapot ezzel is színesebbé szeretnénk tenni.

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – A szombati mérkőzésen mindenképpen azon leszünk, hogy sem stílusban, miként játékban sem maradjunk alul a hazaiakkal szemben. Amennyiben ezt sikerül megvalósítanunk, akár nyerhetünk is. Személyes célom, hogy minél több borsot tudjak törni Gebri Pali barátom orra alá.
(A felnőttmérkőzés 14 órakor kezdődik, ifi: 16)

Tuzsér (16.)–Cellspan-Balkány (5.)

Antal István, tuzséri edző: – Egyelőre nem tudom, hogy sérülések miatt milyen összeállításban tudunk pályára lépni, ráadásul szerdán kupameccset játszottunk. Bízom abban, hogy mindenki felépül szombatra és elindulunk végre felfelé a tabellán.

Mirgai László, balkányi edző: – Pozitívum volt a Sényő elleni mérkőzésen, hogy a srácok az első félidőben nem sok helyzetet engedtek a vendégeknek, hasonlósan fegyelmezett játékra lesz szükség Tuzséron is, ugyanakkor a támadójátékot tekintve mindenképpen javulni kell, ha pontokat akarunk szerezni.
(A felnőttmérkőzés 14 órakor kezdődik, ifi: 16)

Tiszavasvári (12.)–Nyírgyulaj (1.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Szeretnénk a hét végén eredményesen szerepelni az eddig hibátlan Nyírgyulaj ellen.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A hazaiak sokkal jobbak annál, mint azt a jelenlegi helyezésük mutatja. Minden tudásunkra szükségünk lesz, hogy pontot, esetleg pontokat szerezzünk.

Tarpa (10.)–Rakamaz (13.)

Márton István, tarpai edző: – Alakuló, formálódó csapatunknak úgy érzem, egyelőre még sok a tíz nap alatt esedékes négy tétmeccs. De nem kifogásokat akarunk keresni, hanem hazai pályán begyűjteni a három pontot.

Varga Attila, rakamazi edző: – Ha nehezen is, de belekóstoltunk a győzelem édes ízébe… Maci Laci is nehezen hagyja ott a mézes csuprot.

Nagyecsed (6.)–Nagyhalász (3.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Ahhoz, hogy a tabellán még előrébb lépjünk, egy nagyon jó csapatot kell hazai pályán legyőznünk. Ha a Mándokon tapasztalt mentalitást, hozzáállást át tudjuk menteni erre a találkozóra, akkor otthon tartjuk a három pontot.

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – A bajnokság egyik legjobb csapata ellen kell megmutatnunk hogy mire vagyunk képesek. Nehéz mérkőzésre számítok, amelyen koncentráltan és kellő akarattal kell pályára lépnünk, hogy pontokat szerezzünk.

Vasárnap

Sényő-Carnifex (2.)–Vásárosnamény (9.)

Sándor Tamás, sényői edző: – Ahogy az eddigi mérkőzéseken, betonfalra, kisbuszra számítok, amit az ellenfél betol a kapu elé. De vannak nálunk fúrók, légkalapácsok, egyéb bontóeszközök, amivel le tudjuk bontani a falat.

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – Az az igazság, az elmúlt mérkőzésen megszerzett három pont nagyon fontos volt, így újra megízlelhettük a győzelmét ízét. Mivel ezúttal nem mi vagyunk a meccs favoritja, az esélytelenek nyugalmával, fegyelmezetten és minél jobb játékkal szeretnénk megnehezíteni a minden tekintetben profi Sényő dolgát.

Dombrád (15.)–Mátészalkai MTK (7.)

Tóth János, dombrádi egyesületi elnök: – Először is köszönettel tartozunk Kató Istvánnak, aki szívvel-lélekkel végezte a munkáját az elmúlt két évben. Most viszont új szituáció állt elő, nincs helye a mellébeszélésnek, győzni kell!

Opre Mihály, mátészalkai edző: – Azt mondom, az ősszel talán ez lesz az egyik legnehezebb meccsünk! Nem altatásként állítom, nagyon sok jó játékost vethet be ellenfelünk, ismerem őket. De természetesem Dombrádra is a pontszerzés reményében utazunk.

Kótaj (14.)–Mándok (8.)

Seregi Mihály, kótaji edző: – A hétvégén a Mándok hazai pályán vereséget szenvedett, így aligha szorul motivációra, de mi erre kellőképpen felkészültünk. Ugyanakkor, csak azt tudom mondani, amit eddig: ha a korábbinál fegyelmezettebben, taktikusabban fogunk játszani, biztos vagyok abban, hogy csapatom eléri az erre a meccse meghatározott célt. Természetesen ez nem lehet más, mint csak a pont, vagy a pontok megszerzése.

Dancs Béla, mándoki edző: – Olyan csapathoz látogatunk, amely nincs könnyű helyzetben, hazai környezetben mindent meg fog tenni az első győzelem megszerzése érdekében. Nekünk viszont mindenképpen be kell gyűjteni a három pontot, mert a legutóbbi kisiklás csak így feledtethetjük. Olyan játékosokat szeretni látni a pályán, aki orrvérzésig küzd a sikerért!

Önnek melyik a kedvenc csapata a Kelet Takarék megyei I. osztályban

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...Sporthírek


hirdetés