Betört a ravatalozóba

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság eljárást indított ismeretlen tettes ellen, aki 2006. június 05-re virradóan, az ablakot betörve bement az aranyosapáti községben lévő ravatalozóba és onnan 1 db. hangfalat tulajdonított el.

Az elkövető cselekménye közben megsérült vérnyomot hagyva maga után. 

A körzeti megbízottak gyors- és szakszerű munkájának eredményeként megállapítást nyert az elkövető személyazonossága. Az aranyosapáti helyi lakos egy temetés alkalmával figyelt fel az őrizetlenül hagyott hangfalra.

Az eltulajdonított tárgy lefoglalásra került, így a lopási kár megtérült.

 

Kapitányságunkon évek óta tapasztaljuk, hogy a nyári időszak, a szünidő még nagyobb lehetőséget teremt a bűncselekmények elkövetésére, ezért lakásuk,  ingatlanuk védelmében fogadják meg az alábbi tanácsainkat:

- Ha elmegy otthonról a lakáskulcsot ne rejtse olyan helyre, ahol bárki  megtalálhatja! (Pl. lábtörlő alá, villanyóra szekrénybe, stb.)

- Akkor is csukja be az ajtókat és az ablakokat, ha csak néhány percre megy el a lakásból, vagy akár az udvar hátsó részében kertészkedik!

- Lakásában ékszereit, készpénzét, lehetőleg ne a mindenki által megszokott helyeken tartsa! (Pl. konyhaszekrényben a csészék között, ruhásszekrényben a törölközők között, stb.)

- Iratait, igazolványait ne tartsa egy helyen a lakásainak kulcsaival!

- Emelt földszinti, illetve első emeleti lakásának erkélyét védje felszerelt ráccsal, amennyiben értékeket tárol ott!

- A lakásban található fontosabb értéktárgyairól készítsen fényképet, jegyezze fel értékesebb műszaki cikkei gyártási- és sorozatszámát, különös ismertetőjegyeit!

- A tulajdonában lévő, lakásban tartott értékeivel ne hivalkodjon, ne tartson nagyobb összegű készpénzt otthonában!

- Ha ismeretlen személyeket lát csomagokkal közlekedni a lakótömbjükben, próbálja megállapítani, hogy kicsodák és melyik lakásból jöttek, jegyezzék meg autójuk rendszámát, gyanús körülmények esetén hívják a rendőrséget!

- A Tisza-parton lévő üdülő tulajdonosok figyelmét felhívjuk arra, hogy értékeiket mindig gondosan zárják el, hosszabb távollét esetén a nagyobb értékű használati tárgyaikat ne hagyják az üdülőben!

 

Továbbra is várjuk észrevételeiket, a 107, illetve a 06 45 470-422 telefonszámon, vagy személyesen.

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Tarcsa Csaba r. alezredes Vásárosnamény mb. kapitányságvezetője 2006. június 19-én, 10-12 óráig fogadóórát tart hivatali helyiségében.
hirdetés