Betyár nehezen álltak talpra

A nagyecsedi védelem nem kis munkát végzett, am i kiváltképp az idegenbeli meccseken bizonyult hatásosnak
A nagyecsedi védelem nem kis munkát végzett, am i kiváltképp az idegenbeli meccseken bizonyult hatásosnak - © Fotó: Pusztai Sándor
Nagyecsed – A szép pillanatok mellett Czifrák Roland halála beárnyékolta az ecsediek őszi idényét.


A nagyecsediek számára alighanem örökre emlékezetes marad ez az ősz. A szezon kellős közepés tragikus közúti balesetben életét vesztette a megyei első osztályú csapat csupa szív futballistája, Czifrák Roland. Mindez mély sebet ütött a szatmári együttes tagjaiban, ugyanakkor a bajnokságban igyekeztek tartani a frontot, miközben a Magyar Kupa országos főtábláján két kört is ment. Az Ádámszki-legénység előbb a Jászárokszállás, majd a Tatabánya ellen egyaránt idegenben harcolta ki a továbbjutást, mígnem a kalapemelést érdemlő szereplésnek az NB II-es Siófok vetett véget.

– Rá lehet fogni, hogy kettős érzéseim vannak az elmúlt időszakkal kapcsolatban – fogalmazott Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője. – Akadtak nagyon szép pillanatok, ugyanakkor nagyon beárnyékolta az idényt Czifrák Roland halála, ami mindenkit megviselt. Betyár nehezen tudtuk feldolgozni a történteket, akkortájt mélypontra jutottunk, emberileg is volt tartása a csapatnak, hogy méltóképpen kezelte ezt a nem mindennapi szituációt.

Több, mint feltűnő, hogy a korábban oroszlánbarlangnak tartott ecsedi katlanban jó néhány kellemetlen meglepetés érte a gárdát, igaz, mindez kompenzálta, hogy vendégként príma produkcióval rukkolt elő.

– Nem keresek mentségeket, különböző okok miatt a csapatnak idegenben sokkal jobban ment – taglalta Ádámszki Róbert. – Emellett hiányérzetem van azért, mert a rangadó jellegű meccseken rendre helytálltunk, viszont a táblázat második felében tanyázó csapatokkal szemben értékes pontokat hullajtottunk. Finoman szólva nem ezt vártuk. Azt talán mondanom sem kell, hogy mennyivel szebben festene számunkra a tabella, ha kicsivel szerencsésebbek vagyunk, viszont hozzá kell tegyem, amikor a bajnokságban éppen gödörben volt a társaság, a kupameccseken úgy játszott, mint az álom. Ehhez még annyit. a pályán kívül is jó a közösségi szellem, a szurkolók hűségéről pedig sokat elárul. hogy például Tatabányára, hétköznap is két busszal jöttek velünk.

A tréner, persze röviden érintette a jövőt is.

– Ha végre mindenki egészséges lesz és csatasorba áll, ami ősszel nem volt jellemező, akkor biztosan stabilabb szereplésre lehetünk képes. Eddig hellyel-közzel megúsztuk az eltiltásokat, erre nagyon kell ügyelni a folytatásban is, mivel több szempontból „húzós” lesz a tavasz. KM-KT

Ecsedi elemzés

A Nagyecsed megyei első osztályú csapatának bajnoki mutatói

6. Nagyecsed 15 7 4 4 26–19 25

Hazai pályán: 8 3 2 3 15–12 11

Idegenben: 7 4 2 1 11–7 14

A házi góllövőlista. 9 gólos: Marinas Vasile. 5 gólos: Somlyai Gábor. 4 gólos: Bulyáki Attila. 3 gólos: Bulyáki Krisztián. 1 gólos: Erdős Márk, Homann Richárd. Öngól: Kozma József (Baktalórántháza), Tóth Zoltán, Kacsúr Artúr (mindkettő Rakamaz)

Címkék: , ,hirdetés