szon-sportoldal

2016.03.10. 15:00

Apagyi nemzetközi pingpongverseny - Nagy dobást a jubileumra!

Apagy - A jól ismert arcokkal rendezik meg hétfőn a hagyományos, immár tizedik apagyi nemzetközi pingpongversenyt.

Apagy - A jól ismert arcokkal rendezik meg hétfőn a hagyományos, immár tizedik apagyi nemzetközi pingpongversenyt.

Zártkörű, amolyan buliversenynek indult tíz éve, rangos eseménnyé nőtte ki magát azóta. És a főszponzornak köszönhetően a Szabados-Ok Kupa nevet is felvette az apagyi pingpongviadal, amelyből már a tizediket rendezik hétfőn.

Felmerült, hogy a jubileum apropóján olyan helyszínt keresnek, ahol népesebb mezőnyt össze lehet trombitálni (esetleg az összes eddigi indulóval), de a szervezők végül abban maradtak, hogy a verseny bölcsőjében, az apagyi Zrínyi Ilona Általános Iskola tornatermében rendezzék meg a mostani összejövetelt is. Az apagyiak nagyon szerették volna, ha a válogatottal a kuala lumpur-i csapatvilágbajnokságot is megjárt, a Szabados-Ok Kupán korábban fellépő, amúgy címvédő Jakab János és Kosiba Dániel is érkezik, ám a többszöri időpontegyeztetés után, a zsúfolt versenynaptár miatt végül a március 14-e sem felelt meg az olimpiai kvalifikációban is érintett duónak, hiszen Katarban szerepelnek pro tour-versenyen.

Így sztároknak maradtak a jól megszokott, és Apagyra nem már-már, hanem abszolút hazajáró játékosok: az eddigi négyszeres győztes Marsi Márton (a német Mühringen játékosa), a trófeát háromszor elhódító Lindner Ádám (Celldömölki VSE), az egyszeres győztes Gerold Gábor (AC Szeged) valamint Pálosi Balázs (Egri CSC), aki magával hozza tehetséges tanítványait, Timafalvi Gergőt és Banok Tamást is. Nem hiányozhatnak majd a mezőnyből a hazai apagyi játékosok (köztük az NB II-es bajnokságban még százszázalékos, tavaly a sztárok közé beékelődve a négy közé jutott Nagy Balázs), jönnek az olaszországi légióskodásból hazatérő György Szilárddal megerősített székelyudvarhelyiek, ugyancsak a román határ túloldaláról a szatmárnémetiek és a szlovákiai Felvidékről a nagykaposiak.

Hétfőn délelőtt tíz órától pattog majd a labda, a páros és egyes versenyszámok kora esti döntői jelentik majd az esemény csúcspontját a gálajellegű viadalon, amelynek jubileumi jellegű miatt a résztvevőknek illene a legjobb formájukat hozniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!