Bikini és babgulyás várta a vendégeket Petneházán

Látványos bemutatók is vártak az érdeklődőkre
Látványos bemutatók is vártak az érdeklődőkre - © Fotó: Pusztai Sándor
Petneháza – A testvértelepülés, Avasújváros is képviseltette magát a petneházi rendezvényen.


Az elmúlt hétvégén rendezték meg Petneházán a III. Zöld-sziget fesztivált, mely egyre több rajongót vonz a megye minden részéből. Az első napon, szombaton először rendeztek nemzetközi íjászversenyt a településen, aztán a helyi öregfiúkkal mérkőzött meg a Petneháza SE csapata, este pedig Enyedi István szolgáltatta a talpalávalót.

Vasárnap látványos motoros felvonulással és bemutatóval kezdődött a program, melynek keretében csaknem száz motor dübörgése verte fel a falu csöndjét. Délután Gazdag Józsefné, Petneháza polgármestere és Majláth Gábor, a romániai testvértelepülés, Avasújváros polgármestere nyitotta meg a rendezvényt, majd felléptek helyi és meghívott együttesek.

Beszínezték az égboltot

A tombolasorsolás után, melynek fődíja egy gáztűzhely volt, a Bikini együttes adott fergeteges koncertet a szépszámú közönségnek. A fesztivál tűzijátékkal és a Peterless együttes fellépésével zárult. A helyi lakosoknak a belépő árába egy tányér babgulyás is benne foglaltatott, a fellépők pedig megkóstolhatták a helyi nyugdíjasklub tagjainak legendásan híres töltött káposztáját is.

– Orémus Kálmán –
hirdetés