Nagyvilág

2015.11.11. 13:21

Pszichológiai tesztnek vetik alá Zsirinovszkijt és párttársait

Oroszország - Alkalmassági teszten kell átesniük a Vlagyimir Zsirinovszkij vezette Orosz Liberális Demokrata Párt (LDPR) képviselőjelöltjeinek a hét végéig.

Oroszország - Alkalmassági teszten kell átesniük a Vlagyimir Zsirinovszkij vezette Orosz Liberális Demokrata Párt (LDPR) képviselőjelöltjeinek a hét végéig.

A botrányos kijelentéseiről ismert nacionalista orosz politikus maga rendelte el a megmérettetést a pártján belül, melynek ő is aláveti magát. Zsirinovszkij figyelmeztette kollégáit, hogy aki nem kíván részt venni a teszten, vagy megbukik azon – automatikusan kizárja magát a jövő ősszel esedékes parlamenti választáson induló jelöltek listájáról.

Elsőként természetesen maga a pártvezér ül neki a logikai és pszichológiai feladatokat tartalmazó ívek kitöltésének. Hogy pontosan milyen kérdéseket, feladatokat és egyéb megpróbáltatásokat tartalmaz a teszt, nem ismeretes. A megmérettetést mindenesetre ugyanaz a cég szervezi, amelyik többek között a Szberbank munkatársainak rendszeres felmérését végzi az alkalmazottak rátermettségét, adottságait, erősségeit és gyenge oldalait illetően.

Az Izvesztyija úgy tudja, hogy az LDPR jelöltjeinek már a 2011-es választások során is ki kellett tenniük magukat hasonló tesztelésnek, amelynek jobbára kedvező eredménnyel tettek eleget.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!