Bioenergiáé a jövő

Bioenergiáé a jövő
Illés Zoltán a Fidesz MPSZ Zöld Tagozatának elnöke és Koncz Ferenc országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót szerdán este Megyaszó művelődési házában.

Mint azt elmondták, szeretnének rávilágítani a pátria kiugrási lehetőségére. – Szerencsés a helyzet, hogy pontosan a Harangodi térség polgármesterei látogatták meg Ausztriában azt a bioközpontot, ami bizonyítja, hogy álláshelyek zöme teremthető meg egy, a nyugati szomszédunkhoz hasonló beruházással jegyezték meg a honatyák. – Ez munkát adhat az építkezések, az üzemeltetések során, de folyamatos a lehetőség az alapanyag megtermelésében, lévén kihasználatlan földterületek zöme áll rendelkezésre.

Megjegyezték, a kormányzatnak ebben az irányban kellene elgondolkodnia. A FIDESZ hangsúlyt fektet ezekre az alkalmakra, hiszen az ilyen típusú beruházások megfelelnek az európai normáknak és elvárásoknak már csak környezetvédelmi szempontból is, másrészt a lakosságnak hoznak hasznot. Nem kellene olyan beruházásokat finanszírozni, amelyeknek haszonélvezői külföldi befektetők – utaltak az orosz elnök magyarországi látogatására, illetve ezen keresztül a tervezett déli gázvonal építésére, amelyben már most felfedezhető, kik azok, akik diktálni akarnak hazai vizeken.

SFL
hirdetés