Helyi közélet

2016.12.22. 12:47

A kegytemplomba is ellátogatott a Mikulás

Máriapócs - Az énekkar gyönyörű dallamokkal kísérte az előadásokat.

Máriapócs - Az énekkar gyönyörű dallamokkal kísérte az előadásokat.

Évtizedes hagyomány, hogy a máriapócsi iskolások a bazilikában várják a Mikulás érkezését. Ez az idei tanévben is így történt, s talán még nagyobb izgalom előzte meg, mint korábban, hiszen a nemzeti kegyhelyen szeptember 1-jétől az óvodai és az általános iskolai nevelés feladatai a Nyíregyházi Egyházmegye irányítása alá kerültek.

A Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai közül a Mikulást váró műsort a jótékony püspök történetével a színjáték tanszakos gyermekek indították, akiket Vona Éva színész-drámatanár készített fel. Ezután megható volt látni a legkisebbeket, ugyanis minden esztendőben az első osztályosok, most az 1. a osztályosok, Buzga Lászlóné Katika tanító néni vezetésével készültek üdvözléssel.

Az énekkar gyönyörű dallamokkal kísérte az előadásokat Kapin Aliz tanárnő vezetésével. Volt közös éneklés is. A Mikulás és segítői, a 8. a osztályos diákok örömmel ajándékoztak meg minden fiatalt.

Ezen a különleges délutánon is Mosolygó Tamás, az intézmény lelki igazgatója tartotta a szertartást, s a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Orosz István kegyhelyigazgató, máriapócsi parókus is – tájékoztatta lapunkat Palóczy Tímea.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában