Birkózó Magyar Nagydíj – Világbajnokok sora az orosz csapatban

Budapest – Az orosz válogatott rendkívül erős csapattal érkezik a február 23-24-én sorra kerülő kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjra.

A szervezők kedden arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a győri viadalra – amely egyben Polyák Imre-emlékverseny – hat olyan orosz birkózó is jön, aki a tavalyi, budapesti világbajnokságon aranyérmet nyert.

Az orosz csapatban a legnagyobb név a kétszeres olimpiai, kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Roman Vlaszové, de honfitársai közül többen is esélyesek a Magyar Nagydíj megnyerésére. Vlaszovon kívül idén további kilencen – köztük az olimpiai bajnok Davit

Csakvetadze és a világbajnok Nyikita Melnyikov – lettek országos bajnokok.
A közlemény kitér rá: az oroszok azért érkeznek ennyi kiváló birkózóval, mert a győri megmérettetés lesz a válogató versenyük az áprilisban, Romániában sorra kerülő Eb-re.

A kétszeres világbajnok Bácsi Péter elmondta: a magyarok versenyszervezésben mindig is jók voltak, így nem csoda, hogy a Magyar Nagydíj is kiemelt viadal lett.

“A világversenyeken kívül négy nagy megmérettetés van, amelyeken világranglista-pontokat lehet gyűjteni. Ezek között van a Magyar Nagydíj is. A győri állomáson kívül Zágrábban, az olaszországi Sassariban és Minszkben rendeznek a Magyar Nagydíjhoz hasonló Grand Prix-viadalt” – emlékeztetett rá Bácsi Péter.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából


hirdetés