Birkózó olimpiai selejtező – Kiss Balázs nem kvótás

Budapest, 2012. április 29., vasárnap (MTI) – Kiss Balázsnak nem sikerült londoni kvótát szereznie a birkózók kínai olimpiai selejtezőjén, mert a kötöttfogásúak 96 kg-os súlycsoportjában kikapott a két vigaszági győztes ötkarikás részvételi jogért kiírt mérkőzésén.

A 2009-es év világbajnoka a verseny honlapja szerint előbb legyőzte a német Mirko Englichet, majd a romániai Robert Alexandru Pappon jutott túl, a negyeddöntőben viszont vereséget szenvedett a Daigoro Timoncinitől. Olasz legyőzője azonban a következő mérkőzését is megnyerte, így Kiss vigaszágra került. Ott előbb megverte a dél-koreai An Csang Gunt, majd a litván Mindaugas Ezerskist, ennek eredményeként a kvótáért a másik vigaszági győztessel, a grúz Szoszo Dzsabidzével mérkőzhetett, mivel súlycsoportonként az első három jut olimpiai részvételi joghoz.
A hazai szövetség honlapja szerint a kvótahelyosztón két 1-0-s menetben vereséget szenvedett.
Tajjüanban (Taiyanban) pénteken a szabadfogású Hatos Gábor (74 kg), szombaton pedig a kötöttfogású Lőrincz Tamás (66) és Bácsi Péter (74) harcolta ki ötkarikás szereplést a kínai városban. A tavalyi világbajnokságon Sastin Marianna (63 kg), illetve a kötöttfogású Módos Péter (55 kg) és Deák Bárdos Mihály (120 kg), a múlt heti, szófiai selejtezőn pedig a szabadfogású Ligeti Dániel (120 kg) vívta ki a londoni indulás jogát.
A kvóta nélkül maradt versenyzők számára az utolsó esélyt a jövő heti, Helsinkiben sorra kerülő kvalifikációs verseny kínálja.

-MTI-
hirdetés