Birkózó-vb – Két perc sem kellett Lőrincz Tamásnak a győzelemhez

Birkózó-vb - Lőrincz Tamás
Birkózó-vb - Lőrincz Tamás - © MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Párizs – Korpási Bálint és Lőrincz Viktor után Lőrincz Tamásnak (75 kg) is villámgyors volt hétfőn a bemutatkozása a párizsi birkózó-világbajnokságon, miután technikai tussal verte palesztin ellenfelét.

A korábban a 66 kilós kategóriában versenyző, háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes ceglédi kötöttfogású kérni sem tudott volna kellemesebb riválist első 75 kilós világbajnoki mérkőzésére Rabie Halilnál.
A palesztin versenyző eddig nem tudta letenni a névjegyét a nemzetközi színtéren, s most is csupán egy percig volt képes megállni Lőrincz előtt a szőnyegen, aki aztán könnyedén kiterelte őt a küzdőtérről. A folytatásban derékra támadás után Lőrincz gyorsan mögé került, majd kétszer pörgetett (7-0), s miután felállították őket, a magyar birkózó ismét ledöntötte ellenfelét, így 1:54 percnél a meccs technikai tussal (9-0) lezárult.

Lőrincz Tamás a 85 kilós súlycsoportban érdekelt testvéréhez, Viktorhoz és Korpási Bálinthoz (71 kg) hasonlóan készülhet a nyolcaddöntőre, míg a nyitónap negyedik magyarja, a 2009-es világbajnok Kiss Balázs még a bemutatkozására vár.

– MTI –
hirdetés