Birkózó-vb – Sastin: ahogy fogynak a napok, egyre jobb formába kerülök

Budapest – Sastin Marianna felkészülése jól halad az októberi budapesti birkózó-világbajnokságra, melyet a hétvégi, minszki nemzetközi versenyen aratott sikere is bizonyít.


“Nagyon erős mezőny indult a viadalon. Örülök, hogy jól haladok a felkészüléssel, ezt ez az eredmény is tükrözi.” – nyilatkozta Magyarország eddigi egyetlen női világbajnoka, aki három fehéroroszországi meccse közül az elsőt nevezte a legnehezebbnek. – “A fináléban az olimpiai bronzérmes Sakshi Malik ellen nyertem tussal. Ahogy fogynak a napok, egyre jobb formába kerülök.”

Sastin mostani teljesítményének értékét növeli, hogy februárban született meg fia, Olivér, aki a nemzetközi edzőtáborokat leszámítva mindig, így a hazai tréningek alatt is vele van.

“A szülés után hamar a szőnyegen találtam magam, majd bajnokságot nyertem és azóta sokat dolgozunk azért, hogy a lehető legjobb formában lépjek szőnyegre októberben” – fogalmazott a jelenleg a 62 kilogrammosok között versenyző Sastin. – “Sűrűsödnek az edzőtáborok, és azok a versenyek, amelyek a felkészülést szolgálják, valamint az olyan rendezvények, melyek a világversenyhez kapcsolódnak. Ha nem külföldre kell mennem, akkor természetesen a leghűségesebb +edzőpartnerem+ egyfolytában velem van. Olivér imádja a birkózócsarnokok hangulatát.”

A budapesti világbajnokságot a Papp László Sportarénában rendezik október 20. és 28. között.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés