Bíróság elé vonultak a megvádolt tanár diákjai

Akt.:
Mindenki egyért: nem mondott csütörtököt az összefogás csütörtökön
Mindenki egyért: nem mondott csütörtököt az összefogás csütörtökön - © Fotó: Janics Attila
Nyíregyháza – Iskola helyett a bíróságnál kezdték a napot csütörtökön a nyíregyházi testnevelőtanár volt tanítványai.


„Mindig van jobb megoldás!”; „Köszönjük, Gabi bácsi! Jó tanárunk voltál! Hálásak vagyunk!” Ezekkel az üzenetekkel és nem utolsó sorban a jelenlétükkel fejezték ki a kiskorú veszélyeztetésével megvádolt nyíregyházi testnevelőtanár, a Kodály-iskolában tanított J. G. D. melletti kiállásukat és szimpátiájukat csütörtök reggel a pedagógus volt tanítványai.

A Nyíregyházi Járásbíróság csütörtökön fél kilenctől újabb tanúmeghallgatással folytatta volna a bizonyítási eljárást, ám a tárgyalást végül március 13-ára elnapolták. A szimpá­tiatüntetők tizenéves tömege ettől függetlenül nem fújt visszavonulót, mint mondták: erkölcsi kötelességüknek érezték, hogy hangot adjanak a véleményüknek, s bíznak abban, hogy a bíróság az ügy végén valóban igazságot szolgáltat majd.

A vádirat szerint a tanár rendszeresen megalázóan, becsületsértő módon beszélt a tanóráin a diákjaival, olykor agresszív hangnemben kiabált velük, nem egyszer káromkodott is előttük. A módszereivel szorongást és feszültséget váltott ki a tanulókból.

A február elsejei félévzáró értekezlet miatt a Kodály-iskola igazgatónőjét sajnos nem sikerült elérnünk.

„Értékelem és támogatom”

Gabi bácsi egyik volt tanítványa, Földesi Ildikó az eseményeket figyelemmel kísérő szülőként így nyilatkozott lapunknak: – Engem és a fiamat is tanította Gábor, aki, mi tagadás, már akkoriban is szigorú, de maximálisan diákcentrikus tanár volt. A pedagógiai módszerei talán rendhagyóak, a stílusa pedig egyedi, az eredményei azonban vitathatatlanok. Ennek az ügynek nem lett volna szabad bíróságra kerülnie, Gábor nem szolgált rá a meghurcoltatásra!

– Értékelem, sőt, támogatom a mellette kiálló diákok eddigi és jövőbeni szimpá­tia-akcióit – mondta el véleményét Földesi Ildikó.

KM-PI


Nyíregyháza - Egy közéleti ember sosem lesz mindenkinek megfelelő, nem tud mindenki kedvére tenni – a tanár sem - írja olvasónk. A Szabolcs Online-on megjelent, „Rettegtek a gyerekek a nyíregyházi tornatanártól” című cikkre szeretnék reagálni. Mivel az újságban a tanár csak mint J. G. D. szerepel...
Nyíregyháza - Lehülyézte vagy bénának nevezte diákjait egy nyíregyházi tanár, ha a gyerekek szerinte nem úsztak jól. De ennél durvább módszerei is voltak, például a víz alá nyomta vagy gyomron vágta azt, aki szerinte gyengébben teljesített. A történtek után több diák is rettegve járt az úszás órá...
hirdetés