Bíróság előtt a kórház volt főigazgatója

Az intézménycsoport legnagyobb tagja az oktatókórház
Az intézménycsoport legnagyobb tagja az oktatókórház - © Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Törvényszéken elnapolták Mangol Csilla, a kórház korábbi főigazgatója tárgyalását.

Május elején első fokon a Nyíregyházi Járásbíróság hűtlen kezelés büntette miatt 1 év, végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, s 3 évre eltiltotta attól, hogy gazdasági társaságokban vezetői tisztséget töltsön be Mangol Csilla, aki 2012. áprilisától vezér-, majd főigazgatóként irányította a megyei kórházak alkotta intézménycsoportot.

Fellebbeztek az ítélt ellen

A vádirat lényege szerint az intézmény az orvosi gázokat szállító cégeket közbeszerzési eljárás keretében megversenyeztette, és a korábbi szállítónál lényegesen alacsonyabb árat ígérő céget hirdettek ki nyertesként. Ennek ellenére Mangol Csilla a magasabb árat ajánló céggel kötött szerződést, és ezzel több mint 11 millió forint hátrányt okozott az intézménynek. Az ítélet elsőfokon nem vált jogerőssé, mert a vádlott és védője felmentésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett. Kedden a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék Gulácsiné dr. Torda Gabriella vezette tanácsa nem hozott ítéletet. A tárgyalást elnapolták január 23-ára, amikor újabb tanúkat hallgat meg a bíróság.

KM


Illusztráció: getty images
Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járásbíróság hűtlen kezelés bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte M. Cs. vádlottat, valamint 3 évre eltiltotta attól, hogy gazdasági társaságokban vezetői tisztséget töltsön be. A vádlott 2012. áprilisától egy nyíregy...
hirdetés