Bíróság előtt Fülöp megkínzói – Sem az élettárs, sem a lányuk nem tett vallomást

Akt.:
Bíróság előtt Fülöp megkínzói – Sem az élettárs, sem a lányuk nem tett vallomást
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Járásbíróság állatkínzás bűntette miatt indult ügyben tartott tárgyalást szeptember 27-én.


A vádirat szerint a két vádlott Nagycserkeszi lakóházuk udvarán tartott egy németjuhász keverék kutyát. Az állat nyakára még kölyökkorában zsinórt kötöttek, ami annyira szoros volt, hogy átvágta a nyak bőrét, és az izmokat is. A vádlottak nem gondoskodtak a kutya élelmezéséről sem, emiatt kórosan lesoványodott állapotba került.

A tárgyaláson I. rendű vádlott úgy nyilatkozott, hogy az állat etetéséről élettársa és felnőtt gyermeke gondoskodott, a szoros zsinórt nem ők tették a kutya nyakára. Elmondta, hogy mielőtt megtalálták az állatot náluk, a kutya több hete már elkóborolt, aznap hajnalban ment haza. Többször próbálták pórázra is kötni korábban, de azt leszakította magáról. Azt, hogy milyen állapotba került a kutya, csak az interneten megjelent fényképeken látta.

Élettársa, II. rendű vádlott nem tett vallomást a tárgyaláson, kérdésekre sem válaszolt. Nagykorú lányuk sem kívánt vallomást tenni.

A bíróság tanúként hallgatta ki a kutyát ellátó alapítvány orvosát, aki elmondta, hogy maga az állat látványa döbbenetes volt, mikor hozzá került. Sokkos állapotban volt, feje a normál méret 2-3-szorosára volt duzzadva, a nyakán lévő zsinór bőrt és inakat a nyak mindkét oldalán elvágta. Praxisában ilyen mértékig elhanyagolt állatot még nem látott.

A bíróság a teljes körű bizonyítás lefolytatása végett szakértő kirendelését látta indokoltnak, ezért a tárgyalást 2017. november 29-ére elnapolta.

– Dr. Toma Attila –


Nyíregyháza, Nagycserkesz - Megkezdődött a Nyíregyházi Járásbíróságon annak a nagycserkeszi párnak a tárgyalása, akik a vádirat szerint gondatlan tulajdonosai voltak a súlyosan elhanyagolt, és a gyógyítás ellenére elpusztult Fülöp nevű kutyának. A tárgyalás helyszínén megjelentek az állatvédő sze...

Nyíregyháza, Nagycserkesz - A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja azt a nagycserkeszi párt, akik hónapokig éheztették a kutyájukat, a nyakát pedig úgy elszorították egy műanyag zsinórral, hogy az végül az eb halálát okozta. A vádirat lényege szerint a - közvéle...

Nyíregyháza, Nagycserkesz - A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja azt a nagycserkeszi párt, akik hónapokig éheztették a kutyájukat, a nyakát pedig úgy elszorították egy műanyag zsinórral, hogy az végül az eb halálát okozta. A vádirat lényege szerint a - közvéle...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés