Bíróságon a letartóztatott záhonyi NAV-osok

Akt.:
Az ítélkezési szünet ellenére nagy volt a forgalom a bíróság épületében
Az ítélkezési szünet ellenére nagy volt a forgalom a bíróság épületében - © Fotó: Pusztai Sándor
Záhony, Nyíregyháza – Az ítélkezési szünet ellenére nagy volt a forgalom a bíróság épületében: pénteken döntött a Nyíregyházi Törvényszék (augusztus 20-ig ítélkezési szünet van) azoknak a szolgálat közben letartóztatott és előállított pénzügyőröknek a sorsáról, akiket a TEK munkatársai szerdán reggel vettek őrizetbe Záhonyban.

Az előzetes letartóztatás elrendelésének határideje a hétvégén lejárt volna, (ilyen esetre is van beosztott bíró), de nem vártak addig. Egy arra járó gyalogos szerint koradélután majd tucatnyi rendőrségi gépkocsi sorakozott fel az épület előtt, majd bevonultak a megbilincselt gyanúsítottak.

Meg nem erősített információk szerint nemcsak Nyíregyházán, hanem Debrecenben és Miskolcon is tárgyalták a záhonyi pénzügyőrök ügyét. Még késő este is minhárom helyszínen tartott a tárgyalás, azt nem sikerült megtudnunk, elrendeltek-e a bíróságok előzetes letartóztatást. Csupán annyi információ szivárgott ki, hogy hat vámos házi őrizetben védekezhet.


Videó: Záhonyi vámosok csuklóján kattant a bilincs

Budapest, 2015. július 30., csütörtök (MTI) – Az ukrán határ mentén zajló cigarettacsempészet támogatásával gyanúsítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 18 pénzügyőrét a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) – tájékoztatta a KNYF főügyészhelyettese csütörtökön az MTI-t. tovább »

hirdetés