Bíróverés, amire nincs mentség!

By Koncz Tibor
Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Az encsencsi egyesület elhatárolódik a játékvezetőt és az asszisztenst bántalmazó labdarúgó cselekedetétől. A megyei harmadosztály mátészalkai csoportjában a rangadók rangadójának titulált Encsencs–Geszteréd összecsapás (0–2) csúnya véget ért.

A megyei harmadosztály mátészalkai csoportjában a rangadók rangadójának titulált Encsencs–Geszteréd összecsapás (0–2) csúnya véget ért. A tabella tetején táborozó hazai egylet a 90. percben 1–0-ás vesztésre állt, midőn a második helyezett vendégek megszerezték a második, egyben győztes gólt. Mindez olyannyira feldühítette a házigazdák futballistáját, K. Andrást, hogy a játékvezetőre (aki neve elhallgatását kérte..) és kollégájára támadt. Meglehetősen brutális módon.

– Nagyon sajnáljuk a történteket, elnézést kérünk a sporitól, ugyanakkor az egyesület elhatárolódik K. András cselekedetétől, nyilvánvaló, hogy ilyen játékosnak nincs helye köztünk – szögezte le Szabó Sándor, az Encsencs edzője. – Amikor a labdarúgó bejött az öltözőbe, mondtam neki: pakoljon, szedje össze a cuccát, és távozzon! Erre nincs mentség, még úgy sem, hogy véleményünk szerint lesgyanús szituációból esett a vendégek második gólja. Egykapuztunk, beszorítottuk az ellenfelet, amikor egy kontrából elcikázott a geszterédi gyerek, és belőtte a másodikat. A védőnél ekkor ment fel a pumpa, ahogy a jegyzőkönyvben szerepel: ököllel megütötte a bírót, majd sípcsonton rúgta az asszisztenst. Ez után lefogták, a játékvezető pedig két percet hosszabbított, és lefújta a meccset.

Információnk szerint K. Andrásnak korábban már meggyűlt a baja törvénnyel, amiért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Mivel a bántalmazott játékvezető orvoshoz fordult, aki hivatalból feljelentést tett – az encsencsi futballista alighanem semmi jóra nem számíthat. A labdarúgást legalábbis – minden bizonnyal – évekre elfelejtheti… 

Rendőrségi közlemény

A Nyírbátori Rendőrkapitányság garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást K. András 27 éves encsencsi lakos ellen. A rendelkezésre álló adtok alapján 2012. november 18-án délután, egy Encsencsen megrendezett labdarúgó mérkőzésen az encsencsi csapat egyik futballistája bántalmazta a játékot vezető 37 éves nyírbátori férfit. A bántalmazás során a játékvezető nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A nyírbátori rendőrök az elkövetőt a helyszínen elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.
hirdetés