Bizakodva vágnak neki a szezonnak

Albecz Benczéék (labdával) változatlan kerettel dolgoznak tovább
Albecz Benczéék (labdával) változatlan kerettel dolgoznak tovább - © Fotó: Sipeki Péter
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Gyarmaton a bent maradás a cél, a Vasvári a nógrádiak ellen újrázik.

A hölgyekhez hasonlóan NB II.-es férficsapataink is belecsaptak a lecsóba. Az edzések és a felkészülési mérkőzések mellett a Tiszavasvárira egy megóvott bajnoki mérkőzés is vár még a rajt előtt.

Megóvták a meccset

– Január harmadikán, heti három-négy foglalkozással kezdtük meg a munkát és egy edzőmérkőzés is szerepel a programunkban. Felkészülésünket azonban hozzá kell igazítanunk egy megóvott meccsünk újrajátszásához. Ősszel a Salgótarján elleni mérkőzésünkön a játékvezetők három sárga lap után nem adtak piros lapot egy vendégjátékosnak a ­meccs befejező szakaszában, ami döntően befolyásolta a végeredményt. A mérkőzést bírói műhibára hivatkozva természetesen megóvtuk, amelynek a bizottság helyt is adott, így február 2-án játsszuk le ismét a meccset. Tavasszal több pontot szeretnénk gyűjteni, mint ősszel, örömteli, hogy a sérült Kiss Krisztián rehabilitációja jól halad, így hamarosan bekapcsolódhat a munkába – mondta Hadas Sándor, a Tiszavasvári edzője.

– Heti három edzéssel vágtunk bele a munkába – kezdte Török Péter, a Fehérgyarmat trénere. – Péntekenként pedig edzőmeccseket játszunk, megütközünk többek között a Tiszavasvárival és a Nyírbátorral is. Történtek személyi változások is, Gál Roland munkahelyi elfoglaltsága miatt felhagyott a kézilabdával, Vastag Vlad játékára pedig nem tartunk igényt a továbbiakban. Tervezzük keretünk megerősítését, főleg gyarmati kötődésű játékosokra számítunk. A gyenge őszi szereplésünk után természetesen a biztos bent maradást célozzuk meg.

Nyírbátorban is heti négy tréning a penzum, tudtuk meg Petneházi Zsolt szakágvezetőtől.

Nagy küzdelemre számít

– Az edzőmérkőzések nálunk is a program szerves részét képezik, pénteken a Fehérgyarmatot fogadjuk, amelynek visszavágója is lesz, a többi mérkőzésünk még szervezés alatt áll. Változás nincs a keretünkben, sérültjeink, Varga Richárd és Takács Zalán felépültek. Általában a tavaszi szezonunk jobban szokott sikerülni, mint az őszi, ebben bízunk most is – fogalmazott Petneházi Zsolt.

– Kemény tavasz elé nézünk – vágott a közepébe Türk Ferenc, a Kisvárda mestere. – Mindössze négy mérkőzést játszunk itthon, hetet pedig idegenben, ráadásul a bajnokságot vezető Hatvan otthonában kezdünk, majd a dobogó alsó fokán posztoló Salgótarjánt fogadjuk. Egyébként heti három tréninggel készülünk és pár edzőmérkőzésen is pályára lépünk. Keretünket sikerült egyben tartanunk, igaz, pár játékosunkat felsőbb osztályú csapatok keresték, de még nincs végleges döntés ezekkel kapcsolatban. Nagy küzdelem várható tavasszal, minden ponttért meg kell majd szenvedni, de próbáljuk a legjobbat kihozni a szezonból.

BB
hirdetés