Sport

2015.05.08. 09:40

Hogy ne verjék végképp falba a fejüket

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A szezon talán legütősebb játéknapján a bajnokjelöltek találkoznak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A szezon talán legütősebb játéknapján a bajnokjelöltek találkoznak.

A nyírgyulajiaknak jönnek egy sörrel a többiek. Ez a minimum, ami jár a megyei első osztályú futballcsapatnak, amiért a legutóbbi körben legyűrte az élen nyomuló Nyírmadát. A listavezető hátát taposó Tuzsér, illetve a harmadik pozícióba szökkent Baktalórántháza ugyanis köszönte szépen az ily módon tálcán kínált esélyt – nem baltázták el a felzárkózás lehetőségét. A negyedik helyre visszaszorult Tiszavasvári berkein belül alighanem többen a falba verik a fejüket, mivel a Nagyhalász elleni hazai döntetlen miatt csak minimális mértékben tudtak faragni a hátrányból.

Na, de majd most – tehetnek szent esküt a Mirgai-legénység tagjai. Naná, hisz talán a teljes szezon legütősebb fordulója következik. Szombaton a gigászok harcát rendezik - sorsdöntő jelentőséggel. A Vasvári számára például egyértelmű az ábra: a Mada otthonában esedékes összecsapáson istenigazából csak a győzelemmel táplálhatja tovább a reményt. Mármint a legnemesebb cél elérése érdekében. A fentebb megénekelt tények miatt a Tuzsér-Baktalórántháza találkozó sem piskóta. A tét nagy, elvégre a felek a bajnoki címet is megkaparinthatják. A sansz adott erre, a döntetlen – gyaníthatóan – senkit nem boldogítana, így nem móka, kacagás lesz ez a meccs.

Nem készülhet éppenséggel nyugodtan az ötödik Ibrány sem az aktuális túrára. Mert bár a Szakoly hét megnyert fellépés után ,,megcsúszott” a Szatmár Unió elleni mérkőzésen, ettől még felettébb fényes a tavaszi mérlege. Sőt, egy újabb diadallal a Madalina-alakulat megérkezhet a vendégek nyakára...

Noha a Nagykálló és a Balkány már egészen biztosan kipottyan, az egymás ellen vívott parti némi vigaszt csepegtethet a szívekbe. Már, ha ez megérint még valakit egyáltalán...

26. forduló (kezdés: 17, ifi: 15): Szakvezetői várakozások

Szombat

Tuzsér (2.)–Baktalórántháza (3.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: –Ismét egy rangadó vár ránk. Ibrányban helyenként jól futballoztunk, de még nem vagyunk olyan formában, mint a bajnokság korai szakaszában. Úgy látom jó úton haladunk, megfelelő koncentrációval és futóteljesítménnyel a Bakta ellen is nyerhetünk.

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – A hét végi forduló történései nagyban befolyásolhatják a bajnokság végkimenetelét, persze, még semmi nem fog eldőlni. Alapvető célunk elérése érdekében elegendő lenne számunkra a döntetlen, de mi álmokat is kergetünk, ahhoz, hogy ezek megvalósuljanak – Tuzséron nyerni kell!

Kemecse (6.)–Szatmár Unió FC (13.)

Hokk Béla, kemecsei edző: – Ismét két fiatal csapat csap össze. Úgy gondolom, a játékunk most már összeállt, ha olyan teljesítményt nyújtunk, mint legutóbb Mándokon, ebben az esetben biztosra veszem, hogy nyerünk.

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – A hét végi győzelmünknek akkor lesz igazán értéke, ha a nagyon Kemecse otthonában pontot, netán pontokat tudunk szerezni. Mindenki a fedélzeten!

Nagykálló (16.)–Cellspan-Balkány (15.)

Budaházi László, nagykállói edző: – Valószínűleg hozzánk hasonló sorsra jutó csapattal találkozunk. A héten megpróbáltunk komolyabban dolgozni, mint az elmúlt hetekben, bár ez eddig is legkevésbé rajtam múlt...

Balogh József, balkányi edző: – Bízom benne, hogy előző heti hozzáállást látom viszont, és a bajnokság végéig azzal az akarással fogunk játszani, amit a Tiszakanyár ellen bemutattunk.

(A mérkőzést Napkoron rendezik)

Nyírmada (1.)–Tiszavasvári (4.)k.

Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – A múlt heti botlásunkat szeretnénk feledtetni, ehhez viszont a teljes meccs során nagyon koncentráltan, fegyelmezetten kell futballozni.

Mirgai László, tiszavasvári edző: – A bajnokság legjobb középpályás- és támadósorával rendelkező csapatához látogatunk. Véleményem szerint, igaz, van öt-hat egyforma képességű együttes, de a Mada a legesélyesebb az első hely megszerzésére. Akadnak gondjaink, ezzel együtt mindent meg fogunk tenni a helytállás érdeklében – meglátjuk, ez mire lesz elég.

(A felnőtt mérkőzés 15 órakor kezdődik)

Vasárnap

Tiszakanyár (11.)–Nyírgyulaj (8.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Először is gratulálunk a Nyírgyulajnak a futsalban elért bajnoki címhez! Hazai pályán viszont nekünk csak a győzelem az elfogadható eredmény, amiért mindent el kell követnünk.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Mivel segítséget senkitől nem remélhetünk, most érkeztünk el ahhoz a ponthoz, amikor fontossági sorrendet kell kialakítani a következő mérkőzéseket tekintve. Ennek szellemében készülünk a vasárnapi (!) összecsapásra...

Nagyhalász (10.)–Mándok (7.)

Kiss Gábor, nagyhalászi játékos-edző: – A múlt heti döntetlenünket óriási bravúrnak tartom, még annak ellenére is, hogy a meccs lefújása előtt nem sokkal 11-esből egyenlített a Tiszavasvári, és ezáltal két pontot ott hagytunk. A Mándok ellen küzdelmes csatát várok, hazai győzelemmel, és abban biztos vagyok, aki pályára fog lépni az megtesz majd mindent ennek elérése érdekében.

Csoma Dezső, mándoki edző: – A Kemecse elleni meccs után az a kérdés fogalmazódott meg bennem: ha otthon ilyen jól és bátran tudunk futballozni, idegenben miért nem tudunk hasonló teljesítményt nyújtani? Pedig most erre lesz szükség, ha kedvező eredményt akarunk elérni Halászban.

Dombrád (14.)–Tiszalök (12.)

Borza László, dombrádi edző: – Szeretnénk folytatni az utóbbi időben tapasztalt sikeres sorozatunkat, ezért csak a győzelem elfogadható. Természetesen ez nem ígérkezik egyszerűnek annál inkább, mert több hiányzónk lesz...

Kovács János, tiszalöki edző: – Nem lesz könnyű feladatunk Dombrádon. A bentmaradásért küzdő csapat mindent el fog követni a győzelemért. Mi nem fogjuk megkönnyíteni a dolgát, hisz a pontokra nekünk is szükségünk van. Jó iramú mérkőzésre számítok, melyből reményeim szerint győztesen kerülünk ki.

Szakoly (9.)–Ibrány (5.)

Madalina György, szakolyi edző: – Végre átestünk a tűzkeresztségen, nem nyomja semmilyen teher a vállunkat. Úgy tudom, a hét végén semmilyen társadalmi esemény nem lesz, így a játékosaim megfelelő lesznek a soros mérkőzésen és egy nálunk jobb csapattal szemben is meg tudják mutatni, hogy nem a véletlen műve az eddigi jó szereplés.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Jó érzés volt tapasztalni, hogy egy ilyen nehéz helyzetben mennyire a csapat mellé álltak szurkolóink, sokat jelentett biztatásuk, el tudtuk tüntetni a létszámhátrányt a Tuzsér elleni meccsen. Emellett az is megnyugtat, hogy ha Dárdai Palit visszarendeli a Hertha, akkor könnyű lesz az MLSZ dolga az utódlást illetően, ugyanis egy-két hang azt kérte számon az első félidőben, hogy tíz fővel ugyan miért nem támadunk le és az is meglepetésként hatott, hogy nyolcvanöt perc emberhátrány után elfáradtak játékosaink. Szakolyban biztosan presztízst csinálnak a mérkőzésből, de nekünk legalább annyira fontos, hogy megnyerjük az összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!