Biztosan bent maradnának

Akt.:
Nehéz tavasz elé néznek Pál Tamásék
Nehéz tavasz elé néznek Pál Tamásék - © Fotó: Pusztai Sándor
Fehérgyarmat – Új edzővel kispadjukon a középmezőnybe várták csapatukat.

Az előző szezonban mindössze két ponttal az ezüstérmes Nyírbátor mögött lemaradva az ötödik helyen fejezte be a bajnokságot a Fehérgyarmat NB II-es együttese. Az aktuális pontvadászat őszi szakaszát viszont az utolsó előtti helyen fejezte be a szatmári gárda.

– Ennek a szezonnak új edzővel vágott neki az együttes, Falcsik Miklóst Török Péter váltotta a felnőtt csapat élén – mondta Szűcs József technikai vezető.

Két irányítót is elveszítettek

– Távozott három belső emberünk, új igazolásként érkezett Nagybányáról Pomian Petru, kettős játékengedéllyel Nyíregyházáról Both Péter kapuba és Krisztián Zsolt beállóba, Farkas Pétert pedig Mátészalkáról igazoltuk vissza. Szatmárnémetiből Baros Paul és Vastag Vladut illetve az ifjúsági csapatunkból Bihari Bence, Czeglédi Bence, Farkas Dávid, Szenczi Tamás, Tóth Levente, Varga József kezdte meg a felkészülést – kezdte értékelését Török Péter, a Fehérgyarmat edzője.

– Alapvető célkitűzésünk az első nyolc hely valamelyikének megszerzése volt, amely ebben az erős NB II-es mezőnyben is reálisnak tűnt. Kiváló augusztusi felkészülést követően középmezőnybe vártuk csapatunkat, a bajnokság első fordulója előtt két irányítót veszítettünk el két nap alatt, amely döntően befolyásolta szereplésünket. Pomian Petru eligazolt Nagyváradra, Szabó Péter pedig az utolsó edzésen megsérült.

– Rövid belső játékos átszervezéssel kezdtük a bajnoki szezont, amit igyekeztek a fiúk a képességeikhez mérten megvalósítani, kezdeti időszakban részben sikerült, de utána gondokkal küzdöttünk.

Hazai pályán nyeretlenek

– Ahogy látjuk már most a bajnoki tabellán az erőviszonyokat, a sorsolás alapján a tőlünk erősebb csapatokkal kezdtünk. Nagyon sokszor idegenben közel álltunk a pont vagy pontok szerzéséhez, de a végjátékban alulmaradtunk. Az ősz második felében a velünk közel azonos játékerőt képviselő csapatok következtek, de várakozásunktól eltérően alul maradtunk ellenük is. A hazai találkozókon sajnos nem tudtunk élni a lelkes, kitartó közönségünk biztató segítségével sem, és az őszi szezonban mérkőzést sem tudtunk nyerni itthon.

Komoly feladat lesz a tavaszi szezon, mert nagyon lecsúsztunk a tabellán, de célunk továbbra is a biztos bentmaradás az NB II-ben.

– BB –


Gyarmati mutatók

Őszi végeredmény:

11. 1 – 10 270–345 2

Házi góllövőlista. Pál Tamás 47 gól. Gaál Roland 39 gól. Paul Baros 38 gól. Lucian Preda 33 gól. Krisztián Zsolt 28. Szabó Péter 27 gól. Csobay András 20 gól. Siket Tibor 14 gól. Czeglédi Bence 10. Vastag Vlad 4 gól. Farkas Dávid, Kelemen Mátyás 3 gól. Farkas Péter, Tóth Levente 2 gól.Sporthírek


hirdetés